medrek.se

logga

Vill du vara en del av framtidens vård i hemmet?

Regioner
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Vill du vara en del av framtidens vård i hemmet?

 Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är undersköterska eller vårdbiträde som vill vara en del av framtidens vård i hemmet!

Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till höjd livskvalitet för den enskilde. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg.  I tjänsten ingår omvårdnadsuppgifter, såsom personlig omvårdnad och medicinska insatser som delegeras av sjuksköterska samt stöd och hjälp med praktiska saker i hemmet. 

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum). Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Det innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med den enskilde planerar stödinsatser. Du ansvarar för dennes genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats

Vi är just nu i en förändringsprocess där vi ställer om till framtidens vård i hemmet i form av områdesbaserad vård och omsorg för att möta morgondagens ökande äldre befolkning. Vi på Leanlink utökar flera hemtjänstverksamheter och vi tar över Tannefors hemtjänst. Detta kommer ske från 2023-05-01.

Vi söker nu dig som vill vara med i denna förändring och bli en del av vår nya arbetsgrupp. I ansökan har du möjlighet att välja vilken hemtjänst du är intresserad av. Tjänsterna är tillsvidare på 100% och arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och varannan helg.

Vill du veta mer om områdesbaserad hemtjänst? På länken kan du läsa mer om de geografiska områden samt se på en film som förklarar varför denna satsning görs: https://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/aldre/omradesbaserad-vard-och-omsorg-i-hemmet/

  • Östgötagatans hemtjänst: Servicehus ligger beläget i innerstaden i stadsdelen Vasastaden med 33 servicelägenheter. Du arbetar oftast själv hemma hos individen du hjälper, vilket skapar en nära relation och trevliga möten. Larmtelefonen hanterar våra planerare under dagtid vilket möjliggör att de kan fördela larmen till den som är närmast vilket har uppskattats av våra medarbetare.

  • På Blandarens hemtjänst utgår vi från våra lokaler på Blandarens servicehus, bara 2 minuters promenad från Linköpings resecentrum. Servicehuset har 38 lägenheter och bedriver hemtjänst i servicehuset och i Linköpings innerstad. Du arbetar för det mesta ensam vilket möjliggör för att skapa en nära relation och trevliga möten med de individer i behov av din hjälp.

  • Tannefors Trygghetsboende ligger centralt placerat i Tannefors med närhet till Linköpings innerstad. Trygghetsboendet består av 36 lägenheter, en restaurang och en träffpunkt där det anordnas aktiviteter de flesta dagarna i veckan. I huset finns personallokaler för både undersköterskor, vårdbiträden, legitimerad personal och verksamhetschef. Du kommer dels arbeta i servicehuset, dels ta dig hem till de som behöver din hjälp i Tannefors samt Hejdegården.

  • Hjälmsätersgatans hemtjänst utgår från sina lokaler på Hjälmsätersgatan i Gottfridsberg och bedriver hemtjänst i Gottfridsberg med omnejd. Här blir du en del av ett arbetslag som för närvarande består av cirka 20 medarbetare.

  • Trädgårnds hemtjänst utgår från servicehuset som ligger precis vid Trädgårdsföreningen i centrala Linköping och bedriver hemtjänst i centrala Linköping.. Här blir du en del av en arbetsgrupp som för närvarande består av ca 20 medarbetare.

  • Ryds hemtjänst har ett trygghetsboende med 29 lägenheter, en fritidsverksamhet och en restaurang. Hemtjänsten utgår från trygghetsboendet när du ska ta dig hem till någon av de 130 individer som är i behov av hjälp.

  • Ekbackens hemtjänst är ett litet hemtjänst område med familjär stämning. Från 1 maj kommer även Möjetorp ingå. I dagsläget utför vi hemtjänst åt ungefär 50 individer. 

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd avslutad gymnasieutbildning samt erfarenhet av arbete inom vård, stöd och omsorg. Det är meriterande om du har en godkänd utbildning inom vård och omsorg. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hemtjänsten.

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. I arbetet kommer du gå och cykla hem till de som behöver din hjälp, det är därför ett krav att kunna cykla. Det är meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Innan anställning kommer du behöva uppvisa ett belastningsregister från Polisen.

Övrig information

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 10932

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Vill du vara en del av framtidens vård i hemmet?

Linköpings kommun