medrek.se

Vill du bli en av våra PD-sjuksköterskor på vår nya avdelning på Rosenlunds sjukhus?

Regioner
Utgår

2019-08-28

Ansök nu

Vill du bli en av våra PD-sjuksköterskor på vår nya avdelning på Rosenlunds sjukhus?

Om oss
Avdelningens engagerade medarbetare arbetar teambaserat utifrån ett helhetsperspektiv. Sammanhållningen är god och vi värderar samarbetsförmåga och intresse för utveckling högt. Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära och varmt samarbete mellan olika professioner såsom PD-sjuksköterskor, hem- och självdialyssköterskor, mottagningssjuksköterskor, njursviktskoordinator, läkare, kurator och dietister. Du ansvarar för att leda, prioritera omvårdnadsarbetet och att stötta patienten i sin egenvårdsbehandling.

Om tjänsten 
Verksamheten på Rosenlund är inriktad på egenvårdsbehandling. Idag finns många studier som visar att patienter med god kunskap om sin sjukdom/behandling och förmåga till egenvård upplever en förbättrad livskvalitet och ett ökat välmående. Känslan av frihet och oberoende ökar oftast när du själv tar hand om din behandling

Vårt huvudsakliga uppdrag är att förbereda, undervisa och stötta patienter att själva sköta sin peritonealdialys (PD). Du ansvarar för att utbilda patienter att sköta sin PD-behandling och kommer även att arbeta på självdialysen inom bloddialys. Arbetet innebär även egen mottagningsverksamhet för uppföljning av behandlingen, hembesök och telefonrådgivning. Varje PD-sjuksköterska är placeringsansvarig för 15–20 patienter. För de patienter som behöver assisterad PD-behandling undervisar vi personal inom exempelvis ASIH och primärvård. Ledord i denna funktion är: undervisning, personcentrerad vård, självständighet och teamarbete.

Du kommer att få arbeta i helt nyrenoverade lokaler på Rosenlunds sjukhus. Tjänsten är ett graviditetsvikariat med chans till förlängning.

Vi söker 
Dig som tycker att undervisning är roligt och har en förmåga att se och stärka patientens egna resurser.  

Kvalifikationer 
Krav: 
Legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet. 
Meriterande: högskolepoäng/kurser inom området njurmedicin och eller samtalsmetodik/pedagogik samt njurmedicinsk erfarenhet. 

Urval sker löpande i denna rekryteringsprocess.

Välkommen med din ansökan!

I Tema Inflammation och Infektion ingår flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. Temat har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Maria Ageborg 
Omvårdnadschef
08-585 839 11

Fackliga representanter
Vårdförbundet 0771-420 420

Dela detta jobb

Vill du bli en av våra PD-sjuksköterskor på vår nya avdelning på Rosenlunds sjukhus?

Karolinska Universitetssjukhuset