medrek.se

logga

Vikarierande socialsekreterare

Regioner
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Vikarierande socialsekreterare

Arjeplog kommun

I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på Individ och familjeomsorgen! På enheten arbetar socialsekreterare med att aktualisera, utreda och besluta om eller avslå insatser, följa upp insatser enligt Socialtjänstlagen; avseende barn och unga, vuxna missbrukare, våld i nära relationer, hedersvåld, prostitution, trafficking, ekonomiskt bistånd och socialpsykiatri. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer vi möter. Vi sitter idag i Arjeplogs kommunhus ”Tingsbacka” Med kort gångavstånd till busstation, där bussar går till flera Norrbotten samhällen. I en mindre kommun är dessutom avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Även du som är i slutfasen av din utbildning kan vara av intresse för oss.
Du behöver ha en gedigen kunskap om förvaltningslagen, socialtjänstlagen, LVU, LVM och sekretesslagstiftningen samt en god förmåga att tillämpa dessa.
· Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.
· Goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
· B-körkort för manuell bil är ett krav för tjänsten.
· Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i Treserva, BBiC och socialpsykiatri.
· Du är ansvarsfull och har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt.
· Du har lätt för att motivera människor till förändring och verkar utifrån ett salutogent förhållningssätt.
· Du tycker att det skulle vara stimulerande att arbeta i en liten kommun med närhet i samverkan och till beslut.
· Meriterande är att du har erfarenhet som myndighetsutövande inom socialpsykiatrin.

Villkor

Individ och familjeomsorgen i Arjeplog genomgår sedan ett år tillbaka en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling och med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvård på kommunens anläggning, semesterväxling för extra semesterdagar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-Körkort

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%, med möjlighet till förlängning efter sex månader.
Ort    Arjeplog
Län    Norrbottens län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/28
Kontakt    
Harriet Rickman, 0961-14222
Facklig företrädare    
Vision, Sara Dahberg, 0961-14116
Publicerat    2020-09-22
Sista ansökningsdag    2020-11-30

Dela detta jobb

logga
Vikarierande socialsekreterare

Arjeplogs Kommun - Hälso- och sjukvården