medrek.se

Vikarierande LSS handläggare till sektor Social omsorg

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-25

Ansök nu

Vikarierande LSS handläggare till sektor Social omsorg

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning

Sektor Social omsorg söker en vikarierande LSS handläggare då en av våra ordinarie handläggare går på föräldraledighet.

Sektor Social omsorg är indelad i tre verksamhetsområden, individ- och familjeomsorg, arbetsmarknadsenheten och försörjningsstöd samt LSS och socialpsykiatri. Myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri samt utförarverksamheter som bostad med särskild service, personlig assistans, korttidsboende och boendestöd ingår i verksamhetsområde LSS och socialpsykiatri.

Arbetsuppgifter

Som vikarierande LSS handläggare inom social omsorg kommer du att få ett spännande och utvecklande arbete. Du kommer ingå i ett team om tre LSS handläggare tillsammans med två erfarna handläggare med bred kompetens inom området.

Huvuduppgiften är att arbeta med myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri. Det innebär att du kommer utreda och fatta beslut utifrån insatser inom LSS samt boende och boendestöd inom socialpsykiatri. Utifrån de ärenden du tilldelas lägger du själv upp ditt utredningsarbete. All dokumentation utförs i Procapita verksamhetssystem. Som stöd i handläggningsprocessen träffas handläggare och verksamhetschef en gång i veckan för metodstöd och ärendehandledning.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har högskoleutbildning inom socialt arbete eller likvärdigt.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av handläggning inom lagområdet LSS eller SoL
- erfarenhet av Procapita verksamhetssystem

Du är kommunikativ och besitter en pedagogisk förmåga att förklara handläggningsprocessen på ett begripligt sätt. Du anpassar ditt sätt att genomföra utredningar utifrån den enskilde individens förmåga att ta till sig och förmedla information.

Andra egenskaper du besitter är:

- god initiativförmåga
- god förmåga att arbeta självständigt
- god förmåga att lyssna
- god förmåga att samarbeta
- god analytisk förmåga

Finspångs kommun strävar efter att erbjuda heltidsanställningar. Det innebär att arbetet kan komma att utföras på flera enheter i kommunen.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Vikarierande LSS handläggare till sektor Social omsorg

Finspångs kommun