medrek.se

Vi söker en kurator till Bräcke Hälsocentral

Regioner
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Vi söker en kurator till Bräcke Hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är ett härligt team, som inspirerar och lyfter varandra! 

Har du teamkänsla och lockas av utveckling på jobbet? Då blir du en viktig kugge i vårt gäng! Här arbetar du tillsammans med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i sin kompetens. 

Bräcke hälsocentral ligger 7 mil öster om Östersund och 12 mil väster om Sundsvall. E:14 och järnvägen går genom samhället så kommunikationerna är goda. Vid hälsocentralen arbetar läkare, distriktssjuksköterskor, barnmorska, röntgensköterska, kurator, psykolog, sjukgymnaster, medicinsk sekreterare, rehabkoordinator, undersköterskor med flera. 

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som kurator hos oss innebär att du bedömer, utreder, behandlar och ger råd till patienter i primärvården, med olika typer av utmaningar och problematik. Du arbetar med hälsofrämjande arbete, gruppverksamhet och du samarbetar med övriga professioner på hälsocentralen. Du kommer jobba utifrån evidensbaserade metoder individuellt, i gruppverksamhet och via internet. 

Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser mot psykisk ohälsa, för goda levnadsvanor och för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

Vi arbetar med rätt använd kompetens, RAK, där du som kurator deltar i arbetet med att ta fram arbetsformer för att just din kompetens används på bästa sätt för våra patienter.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad kurator med psykoterapiutbildning, med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Krav på språkkunskap i svenska är lägst nivå C1, enligt Europarådets nivåskala. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet från primärvård och om du har utbildning inom kognitiv beteendeterapi.

Som person ser vi att du är positiv, ödmjuk och föredrar att arbeta lösningsorienterat. Därtill ser vi gärna att du har ett strukturerat och flexibelt arbetssätt. Vidare uppskattar du och förstår värdet i att samarbeta, men tar även ansvar och arbetar självständigt när detta krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du bör ha god initiativförmåga, ett öppet sinnelag samt vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet. Det ställs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och professionellt ansvar.

För tjänsten krävs körkort B.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Susanne Johansson
Enhetschef Bräcke och Kälarne HC 
Telefon: 0693-166 32
Email: susanne.1.johansson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anette Johansson
SSR
Telefon: 
Email: anette.k.johansson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/661/2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Dela detta jobb

Vi söker en kurator till Bräcke Hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård