medrek.se

Uroterapeut till barnneurologimottagningen i Solna

Ansök nu

Uroterapeut till barnneurologimottagningen i Solna

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete.  

Vi erbjuder 

Letar du efter en rolig och spännande arbetsplats? Vill du ingå i ett team med bred kompetens och stor utvecklingspotential? Känner du engagemang för barnsjukvården och vill du kunna påverka neurologisjukvården för barn i Stockholm? Då kan detta vara jobbet för dig! 

Om tjänsten  

Den vanligaste medfödda orsaken till neurologiskt orsakad inkontinens hos barn är ryggmärgsbråck, men även andra ryggmärgsmissbildningar kan ge inkontinens. Bland förvärvade tillstånd kan nämnas cerebral pares, tumörer, trauma eller infektioner som drabbar hjärnan eller ryggmärgen. Till våra uroterapeuter på mottagning kommer barn och ungdomar i åldrarna 0 -18 år med neurogen blåsrubbning. Som uroterapeut ingår du i vårat team för barn med ryggmärgsbråck och du arbetar interprofessionellt med  alla teamets medlemmar. Vi har även ett nära samarbete med den neuropediatriska dagvårdsverksamheten samt vårdavdelningen plan 10 på Nya Karolinska Solna. 

Som uroterapeut hos oss får du ett spännande, utmanande och omväxlande arbete. I tjänsten ingår att fastställa funktionsstatus av urinvägar. Planera och genomföra behandlingsprogram som tex miktionsrådgivning, träningsprogram och kateterbehandling. Initiera och aktivt stödja en åldersadekvat träning till ökad självständighet för barnet/ ungdomen gällande RIK (Ren Intermittent Katetrisering) och tarmtömningsförmåga. Informera och undervisa barnet/ungdomen, föräldrar och andra personer i barnets närhet så som assistenter, resurser, förskole- och skolpersonal. Utprova och förskriva förbrukningsartiklar och arbeta i det Mobila RIK/Tarmregim-teamet del av arbetstiden.

Vi följer Karolinskas vision ”Patienten först” och låter oss vägledas av värderingarna ”ansvar, medmänsklighet och helhetssyn” i vårt vardagliga arbete.  

Vi söker  

  • Du är en positiv och driven person som gillar att arbeta i team men även självständigt.
  • Du är flexibel och gillar att kavla upp ärmarna för att hitta lösningar när utmaningarna uppstår.
  • Du är en bra kollega att samarbeta med, både för dina mottagningskollegor och interprofessionellt.
  • Du har ambition att hela tiden försöka hitta förbättringsmöjligheter inom din del av verksamheten - men alltid med patienten i fokus. 

Kvalifikationer  

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska. 
  • Du har arbetat minst två år som uroterapeut.

Meriterande:

  • Erfarenhet av barn- och ungdomssjukvård.
  • Erfarenhet inom området neurologi.
  • Erfarenhet av mottagningsarbete är önskvärd men inte nödvändigt.

Välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocessen kan komma att ske löpande.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.
 

Kontakt
Maria Krona 
Chefsjuksköterska
08-517 75185

Jacoba Wennergren 
Vårdenhetschef
08-517 774 72
070-003 84 69

Fackliga representanter
Vårdförbundet Expedition Solna, 08-517 729 68

Referensnummer
164456

 

Dela detta jobb

Uroterapeut till barnneurologimottagningen i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset