medrek.se

logga

Undersköterska till Trollflöjtens demensboende

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-04

Ansök nu

Undersköterska till Trollflöjtens demensboende

Sista ansökningsdatum: 4 december 2020
Referensnummer: 6025

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Camilla Weidefelt, Verksamhetschef, 013-20 56 32

Marie Karlsson, Facklig företrädare, Kommunal, 013-20 59 91

 

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens behov i centrum, med individens bästa i fokus. Vi är stolta över våra medarbetare och värnar om en god arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och stora möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. Du kan önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid.

Trollflöjtens vårdboende vänder sig till personer under 65 år med demenssjukdom. Våra boende har olika demensdiagnoser, vissa med BPSD-symptom (beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom). Trollflöjten ligger i centrala Linköping i anslutning till Aspens servicehus. Boendet består av två våningsplan och vi samverkar mellan våningarna. Verksamheten genomsyras av nya arbetssätt och ständiga förbättringar.

Vi söker nu en undersköterska till vårt team av erfarna undersköterskor inom demensvård. 

Arbetsbeskrivning

Vi vill att individerna som bor på Trollflöjtens vårdboende ska få hjälp och stöd med det han/hon inte klarar av själv, ha en meningsfull vardag, ha möjlighet till social samvaro och att delta i olika aktiviteter. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i detta arbete.

Arbetsuppgifterna innebär personlig omvårdnad som exempelvis hjälp vid förflyttningar och dusch, serviceinsatser såsom städ och tvätt samt medicinska arbetsuppgifter. Du följer även med den boende på promenader och läkarbesök samt hjälper till vid inköp m.m. I arbetet ingår att vara kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans. Du deltar vid välkomstsamtal samt upprättar och reviderar genomförandeplaner och dokumenterar i IT-systemet Treserva. Du har kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. Det finns möjlighet för dig att få en ombudsroll, vilket innebär att du har ett särskilt ansvar för ett område som vi gemensamt kommer fram till utifrån din kunskap och dina intressen. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta då du ingår i team tillsammans med övriga kollegor på boendet. 

Det kan ibland förekomma hot- och våldsituationer, något som vi har tydligt utarbetade rutiner för.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad omvårdnadsutbildning. Du har erfarenhet av arbete från äldreomsorg och av arbete med personer med demenssjukdom. Vi ser att du har erfarenhet av BPSD och arbetssättet IBIC. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Vi strävar efter att skapa en så hemlik miljö som möjligt som präglas av lugn och trygghet, därför är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och har god självinsikt och personlig mognad. Du behöver kunna möta varje individs behov genom att ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är lugn i stressade situationer och ser möjligheter istället för hinder. Vi söker dig som har ett gott bemötande i alla situationer i ditt yrke. Det är också viktigt att du är van vid att samarbeta och även ta egna initiativ. Du måste dessutom kunna arbeta självständigt, då du under arbetspasset själv ansvarar för ett våningsplan. Att ha god kännedom om målgruppen är meriterande.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Dela detta jobb

logga
Undersköterska till Trollflöjtens demensboende

Linköpings kommun