medrek.se

-->

Nu behöver vi utöka vår fantastiska medarbetargrupp med några undersköterskor inom vår Neonatalavdelning på Danderyd. Neontalvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus finns både i Huddinge, Solna och Danderyd. Gemensamma arbetssätt på respektive site är till för att sätta barnet och familjen i fokus. Vi arbetar med en familjecentrerad utvecklingsstödjande vårdform där omvårdnaden av barnen sker i nära samarbete med föräldrarna. De för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen får möjlighet att vara nära sina föräldrar dygnet runt, trots att de är sköra och har medicinska behov. Detta är en utmaning som kräver att vi ibland ifrågasätter invanda och bekväma vanor och sätter familjen i främsta rummet.

På Danderyds neonatalavdelning arbetar vi med akut omhändertagande av det sjuka nyfödda barnet i tätt samarbete med Danderyds två stora förlossningskliniker, Danderyds sjukhusförlossning och BB Stockholm – två av de största förlossningsklinikerna i Sverige. Då en stor andel av Sveriges nyfödda barn föds på Danderyd har vi ett stort flöde av barn som får hjälp av oss på Neonatalen, alltifrån andningsstörning, behov av ljusbehandling av nyföddhets gulsot, och/eller ett lågt blodsocker, till ett mer akut omhändertagande och större vårdbehov. Efter stabilisering behöver barnet ibland transporteras vidare för intensivvård på våra andra siter inom Neonatalverksamheten. Övriga förtidigt födda och sjuka nyfödda barn vårdar vi genom hela vårdförloppet. I samarbete med våra andra siter inom Neonatal verksamheten ombesörjer Danderyd även eftervård av de barn som har ett fortsatt vårdbehov efter intensivvården. Ingen dag är den andra lik, vilket vi som arbetar med förtidigt födda och sjuka nyfödda barn ser som charmen med vårt gemensamma arbete. Här hos oss finns alltid en insats du kan göra, som skapar förändring och tacksamhet för någon av våra familjer.

Vi som arbetar med sjuka nyfödda barn har stora visioner och vet vart vi vill. Vi behöver bli ännu fler för att visionerna ska kunna förverkligas. Därför behöver vi just Din kompetens, energi och kreativitet.

Om tjänsten

Tjänsten innefattar akut omhändertagande och vård av det för tidigt födda och sjuka nyfödda barnet. Kvalificerad omvårdnad och användning av medicinteknisk apparatur. Vi arbetar för en individuell vård med ett professionellt förhållningssätt där familjestödjande arbete är en av grundpelarna.

Heltid eller deltid. Dag-, kväll- och/eller nattjänst.

Individuell schemaläggning.

Vi söker

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och flexibilitet. Du har också förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du är lyhörd, smidig och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.

Du arbetar efter Karolinska Universitetssjukhusets värderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn och med Astrid Lindgrens Barnsjukhus’ vision i siktet om att Vi tillsammans skapar det bästa barnsjukhuset för våra barnpatienter och medarbetare.

Kvalifikationer 
Krav: Undersköterskeutbildning i form av examen från omvårdnadsprogrammet (2500p), Komvux vårdutbildning (minst 1350 poäng) eller annan motsvarande utbildning. Erfarenhet av 2 års undersköterskearbete.

Meriterande: Erfarenhet av intensivvård, förlossning, BB-vård eller barnsjukvård är meriterande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Betyg från undersköterskeutbildning

Provanställning tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Undersköterska med intresse för Neonatalvård sökes till Danderyd

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb