medrek.se

Underläkare till Område kirurgi, Östersunds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-01

Ansök nu

Underläkare till Område kirurgi, Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en underläkare till vår onkologimottagning på Östersunds sjukhus.
Onkologimottagningen är en dagvårdsavdelning där i stort sett all form av medicinsk onkologisk behandling ges. Här behandlas huvudsakligen patienter som tillhör kirurgkliniken, inklusive urologiska patienter, men även ortoped-, kvinno- och öronklinikens onkologiska patienter får sin behandling vid mottagningen.

På onkologimottagningen arbetar sjuksköterskor och undersköterskor. Vi har ett välfungerande system med kontaktsjuksköterskor. På kliniken finns ett cancerrehabteam där onkolog är en del av teamet. Vi samarbetar med kirurger samt med den palliativa enheten både i öppenvård och slutenvård.

På enheten arbetar två onkologer deltid och två ST - läkare. Varje vecka bemannas onkologimottagningen även med onkolog från Umeå under 1,5–2 dagar. Under hösten/vintern 2023/2024 kommer våra ST-läkare att vara frånvarande p g a forskning samt randning i Umeå och vi söker därför underläkare.

Östersunds sjukhus är det enda sjukhuset i vår region och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter. Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för både invånare och turister, i en region som erbjuder aktivitet och avkoppling med nära till natur och fjäll. Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på onkologimottagningen innebär mottagningsarbete med sedvanliga arbetsuppgifter samt medicinskt stöd till övriga medarbetare på onkologimottagningen. På mottagningen bedöms huvudsakligen patienter som tillhör kirurgkliniken. De vanligaste diagnoserna är bröstcancer, gastrointestinal cancer, malignt melanom, prostatacancer och cancer i urinvägarna.

Slutenvård av onkologipatienter sker på klinikens kirurgavdelningar.

Du samarbetar med kollegor på kirurgkliniken samt palliativa enheten.

Strålbehandlingsenheter finns i Umeå och Sundsvall. Vi har ett utvecklat samarbete med Cancercentrum i Umeå och Onkologkliniken i Sundsvall både med avseende på strålbehandling och medicinsk onkologisk behandling.

Kvalifikationer

Du som söker är behörig legitimerad underläkare, dvs. du har svensk läkarlegitimation. Alternativt så har du läkarexamen eller har fullgjort minst termin 9 på läkarprogrammet i Sverige med godkända kurser och prov så att vi enligt Socialstyrelsens föreskrifter kan anställa dig på ett vikariatsförordnande som ej legitimerad underläkare. Du har svenska språkkunskaper motsvarande minst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.
Är du intresserad av en framtida ST i onkologi så kan vikariatet omvandlas till en ST.

Det är viktigt med personliga egenskaper såsom att du har förmåga att skapa en bra relation med kollegor, patienter och närstående, att du har självinsikt och personlig mognad.

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelsen men helst 2023-09-01
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Olof Sjöström
Överläkare/ Sektionschef
Telefon: 063-153000
Email: olle.sjostrom@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Karin Heideberg Biasoletto

Telefon: 063153210
Email: karin.heideberg.biasoletto@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/194/2023
Sista ansökningsdag: 2023-04-01

Dela detta jobb

Underläkare till Område kirurgi, Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård