medrek.se

Två underläkarvikariat till Klinisk Genetik och CMMS, Solna

Regioner
Utgår

2022-08-29

Ansök nu

Två underläkarvikariat till Klinisk Genetik och CMMS, Solna

Vi erbjuder
Klinisk Genetik och CMMS är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Vi utreder patienter och tillhandahåller expertkunskap inom våra sjukdomsområden. Våra analyser är i utvecklingens framkant och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos.

Klinisk genetik är landets största enhet i sitt slag. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för laboratoriediagnostik, familjeutredningar och patientinformation vid genetiska sjukdomar. Verksamheten har regionansvar och vi bedriver även forskning och utbildning. Mer information om Karolinska Universitetslaboratoriet och Klinisk genetik finns här.

Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum där mycket av vår forskning utförs. Kunskapsutvecklingen inom genetik går snabbt framåt och detta leder till att även sjukvården behöver utvecklas för att ligga i framkant.

Om tjänsten
Läkarna på kliniken delar sin kliniska tjänstgöring mellan patientmottagning, där man träffar patienter och familjer med ärftliga sjukdomar för genetisk vägledning, och handläggning av laboratorieanalyser. Forskning och undervisning utgör också en viktig del av arbetet.

Rollen som underläkare förutsätter att du är legitimerad läkare, alternativt precis färdig och vill vikariera innan AT. Båda tjänsterna avser heltidsvikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller 
  tidsramar.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Du har intresse, vilja och 
  förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.
 • är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och 
  underhåller relationer.

Eftersom de flesta arbetsmoment innebär en dialog med andra yrkesgrupper inom kliniken värdesätter vi att du arbetar bra med andra människor och att du har en god kommunikationsförmåga. 

Kvalifikationer
Krav:

 • Utexaminerad läkare före eller efter AT.
 • Behärskar svenska språket i tal och skrift.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av forskning och arbete vid klinisk genetisk verksamhet och/eller disputation.
 • Yrkeslegitimation

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Två underläkarvikariat till Klinisk Genetik och CMMS, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset