medrek.se

logga

Stödpedagog till Pysslingen

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-02

Ansök nu

Stödpedagog till Pysslingen

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Verksamheten formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. Målsättningen för boendet är att i första hand skapa ett bra och tryggt boende och öka barn/ungdomarnas möjlighet till att leva ett självständigt liv.

Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu en stödpedagog till Barn och ungdomsboendet Pysslingen i Ljungsbro. Målgruppen är barn och ungdomar med en funktionsvariation. Just nu söker vi en kollega till oss som arbetar dag, kväll och helg.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödpedagog innebär att stötta ungdomarna i att skapa strukturer och rutiner i de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete. Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, inköp, matlagning, städ, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. 

Vi ser att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. Som stödpedagog ska du arbeta för ett pedagogiskt förhållningssätt och vara vägledande för kollegorna i det pedagogiska arbetet och i den sociala dokumentationen såsom genomförandeplaner och handlingsplaner samt att förmedla kunskap i arbetssätt, metoder och modeller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en YH-utbildning till stödpedagog som minst 200 YH-poäng alternativt 120 högskolepoäng som arbetsgivaren bedömer lämpliga. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, alternativ kommunikation, arbete med problemskapande beteenden samt ADL-träning ses som meriterande. Även meriterande om du har erfarenhet av intellektuella funktionsnedsättningar och/eller neoropsykiatriska diagnoser samt erfarenhet kring utförandeplaner. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov. Du är en kunskapsresurs för andra och anpassar ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren. Välkommen med din ansökan!

Rekryteringen påbörjas under vecka 32.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 85%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7365

Dela detta jobb

logga
Stödpedagog till Pysslingen

Linköpings kommun