medrek.se

logga

Stödassistent gruppbostaden Norrsätersgatan

Regioner
Utgår

2021-08-02

Ansök nu

Stödassistent gruppbostaden Norrsätersgatan

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

Gruppbostaden på Norrsätersgatan söker stödassistent till natten. Norrsätersgatan ligger beläget i Malmslätt, det går bra kommunikationsmedel med buss från resecentrum. 

Denna verksamhet är en BoDa-enhet vilket innebär att det är en gruppbostad som har den dagliga verksamheten i närheten av boendet. Hos oss bor 5 personer i åldern 35-65 år som har fysiska funktionsnedsättningar och som är i stort behov av personlig omvårdnad dygnet runt. Vi följer med våra brukare till den dagliga verksamheten som ligger på gångavstånd från bostaden. Den dagliga verksamheten har inslag av musik, ridning samt att gå till bibliotek. Dessa tjänster innefattar vaken natt samt helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. Norrsätersgatan är en Boda-enhet vilket innebär att brukarna även har dagligverksamhet på plats. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av omvårdnadsarbete är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av medicinsk omvårdnad samt alternativ kommunikation och arbete med problemskapande beteenden samt ADL-träning. Även meriterande om du har erfarenhet kring att arbeta med utförandeplaner.Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Vi ser gärna att du som söker har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan.

Rekryteringen påbörjas under vecka 32. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning dock längst t.om. 2022-08-31

Sysselsättningsgrad: 65%

Antal lediga befattningar: 2

7368

Dela detta jobb

logga
Stödassistent gruppbostaden Norrsätersgatan

Linköpings kommun