medrek.se

Stabschef till Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Ansök nu

Stabschef till Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Vill du vara med och utveckla Medicinsk Diagnostik Karolinska och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM)? Har du erfarenhet av laboratoriemedicin/forskning, projektledning och ledarskap? Trivs du att arbeta självständigt och har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos kollegor och medarbetare? I så fall kan det vara dig vi letar efter! Vi söker nu en stabschef till vår medicinska enhet. 

Vi erbjuder
Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och består av cirka 350 medarbetare. Vårt arbete innefattar bloddonation, blodkomponentframställning, patientverksamhet inom hemoterapi samt specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning inom Transfusionsmedicin och Klinisk Immunologi. Vi arbetar med diagnostik och teknik i framkant samt forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete. 

Vår verksamhet bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna samt även på Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Norrtälje sjukhus och Södertälje sjukhus. Blodgivning sker vid Blodcentralerna på Odenplan, Hötorget och Skanstull samt vid blodbussenheterna.

Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i samarbete med medarbetarna och övriga chefer på KITM. Välkommen med din ansökan till oss på KITM och Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten
Som stabschef kommer du bli närmaste chef för en arbetsgruppgrupp som består av fem medarbetare med verksamhetsövergripande ansvarsområden inom bland annat administration, lokaler, utbildning och verksamhetsutveckling. 

Du kommer att ha fullt personalansvar för arbetsgruppen vilket innefattar ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen på vår medicinska enhet.

En stor del av uppdraget innefattar även att planera, driva och genomföra övergripande projekt som kan vara kopplade till exempelvis upphandlingar, lokalförändringar och verksamhetsutveckling samt att skriva rapporter, utredningar och informationsunderlag. I samarbete med controller ingår även arbete kring prissättning, fakturering och ekonomisk uppföljning.

Då staben är en stödfunktion till verksamheten är ett serviceinriktat förhållningssätt viktigt samt att ha en förmåga att även i detaljerade frågor alltid ha ett helhetsperspektiv och patienten i fokus. Rollen innefattar även samarbete med övriga stabschefer inom MDK. Då KITM är en utspridd verksamhet förväntas du i denna roll att vara mobil mellan våra siter och arbeta självständigt.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Startdatum enligt överenskommelse.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra ditt synsätt och 
  förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.
 • arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.
 • har ett stort intresse av laboratoriemedicin och teknik.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

 • Relevant akademisk utbildning inom t.ex. laboratorievetenskap, immunologi, molekylärbiologi, biokemi eller biomedicin.
 • Chefserfarenhet med ekonomi-, planerings- och personalansvar.
 • Erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av laboratoriemedicinsk verksamhet och/eller bloddonation samt transfusionsmedicin.
 • Tidigare erfarenhet av eller egen pågående forskning inom relevant ämnesområde.
 • Kunskap och erfarenhet av upphandlingsarbete.
 • Kunskap och erfarenhet kring strukturerat förbättringsarbete.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn SACO: Pasi Nyberg Telefon
072-5808684 Namn Vision: Kristina Nilsson Telefon
072-4654855 Namn Läkarföreningen: Yvonne Dellmark Telefon
073-6681740 Namn Kommunal: Catharina Häggbom Telefon
08-12375173 Namn Vårdförbundet Huddinge: Mira Nyberg Telefon
08-58580352 Namn Vårdförbundet Solna: Anne Danielsson Telefon
08-12375163 Namn Naturvetarna Telefon
naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Stabschef till Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset