medrek.se

ST-studierektor till Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI), Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-16

Ansök nu

ST-studierektor till Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI), Huddinge

ST-studierektor till Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI), Huddinge

Är du specialistläkare i anestesi och intensivvård och har goda ledaregenskaper, god samarbetsförmåga, engagemang i pedagogiska frågor samt vill verka för utbildningens centrala roll i universitetssjukvården? Då är du den vi söker som ST-studierektor till Perioperativ Medicin och Intensivvård!

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig:

 • Möjlighet att kombinera pedagogiskt ansvar för specialistutbildningen inom anestesi och intensivvård med eget kliniskt arbete.

 • Ansvar och delaktighet i utvecklingen av specialiseringstjänstgöring (ST) i anestesi och intensivvård till en ledande nationell- och internationell nivå 

Självklart kan du även ta del av de generella förmåner som finns på Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten

Du kommer att ha det pedagogiska ansvaret för specialistutbildningen inom PMI, ingå i ST ledningsgrupp och ha Utbildningschef Läkare som närmast överordnad chef. Du har, tillsammans med övriga ST-studierektorer och ST-chefer, ansvar för att planera och utveckla specialiseringstjänstgöringen i anestesi och intensivvård till en ledande nationell- och internationell nivå samt att initiera och bistå vid extern granskning (SPUR) av verksamheten. I dina arbetsuppgifter ingår även att inspirera och guida ST-handledare och övriga specialistläkare i deras roll som kliniska förebilder och instruktörer samt ansvara för kompetensutveckling av ST-handledare. I samverkan med medicinska enheterna inom PMI ska du verka för interprofessionellt lärande och en god verksamhetsförlagd akademisk lärandemiljö i enlighet med rådande föreskrifter. 

För uppdraget som ST-studierektor avsätts 50% av en heltidstjänst. Övrig tid tjänstgör du kliniskt inom PMI, där viss tid kan avsättas för egen forskning efter överenskommelse.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Leder, motiverar för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet

 • Arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika 
  förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.

Kvalifikationer

Krav:

 • Specialistbevis i anestesi och intensivvård

Meriterande:

 • Tidigare arbete med ST-utbildning eller annan utbildningsverksamhet

 • Disputation

 • Erfarenhet av forskning

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Läkarföreningen Telefon
lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

ST-studierektor till Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI), Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset