medrek.se

logga

Specialistläkare till Hudkliniken på Danderyds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Specialistläkare till Hudkliniken på Danderyds sjukhus

Hjärtligt välkommen till vårt glada team med högt i tak!

Vårt anställningserbjudande

Hudmottagningen på Danderyds Sjukhus AB bedriver specialiserad öppenvård med inslag av högspecialiserad vård samt konsultverksamhet. Vi är organiserade som en självständig mottagning inom ett gemensamt verksamhetsområde medicinsk specialistvård.

Vårt uppdrag är cirka 8000 läkarbesök där hudtumörer (SVF), akuta remisser, bensår samt konsultationer för sjukhusets inneliggande patienter ingår. Vi är en välfungerande mottagning med bland annat operationssal.

Vår stolthet är att vi är bland de bästa i Sverige på att omhänderta SVF-melanompatienter (90% inom målnivån) i nära samarbete med patologer.

På kliniken bedrivs kliniska prövningar samt undervisning för blivande distriktsläkare.

Arbetsbeskrivning

På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt en administratör. Du rapporterar till klinikchefen.

Som överläkare/specialistläkare ansvarar du för mottagningsarbete, handledning av ST-läkare och konsulttelefon. Vi har inte jourlinje.

Kvalifikationer

För att söka denna tjänst ställer vi kravet att du är specialistläkare inom hudsjukdomar, gärna med några års erfarenhet av mottagningsarbete. Vi ser gärna att du har en bredd inom dermatologin och kan hantera ett varierande patientunderlag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Personliga egenskaper

Du har en stark drivkraft att vilja utveckla och förbättra verksamheten och den dermatologiska kompetensen på sjukhuset. Du behöver vara flexibel och gilla att arbeta i team tillsammans med läkarkollegor och sjuksköterskor.

Övrigt

Tillsvidareanställning. Arbetstid 40 h/vecka.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • Meritförteckning för specialistläkare, undertecknad samt vidimerad av minst två personer
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning


Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

 

Publicerad den 

Dela detta jobb

logga
Specialistläkare till Hudkliniken på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB