medrek.se

Specialistläkare och biträdande överläkare i kirurgi till Patientflöde Lever- och Pankreaskirurgi

Regioner
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Specialistläkare och biträdande överläkare i kirurgi till Patientflöde Lever- och Pankreaskirurgi

Vi söker specialistläkare och biträdande överläkare till vår verksamhet inom patientflödet för lever- och pankreaskirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och utveckla verksamheten inom lever- och pankreaskirurgi vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Som specialist/biträdande överläkare i vår verksamhet får du möjlighet att vara med på den spännande och utmanande resan att utveckla vården för patienter vid landets största och mest avancerade enhet för högspecialiserad lever-, gallvägs- och pankreaskirurgi.

Du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten
Arbetet hos oss innebär klinisk tjänstgöring inom såväl öppen- som slutenvård.  Kirurgiskt ligger fokus på utbildning inom vår öppna och minimalinvasiva HPB-verksamhet i nära samarbete med övriga kirurgiska verksamheter på Karolinska Universitetssjukhuset. Undervisning i samarbete med KI är en viktig del av vårt uppdrag.

Om oss
Medicinsk enhet (ME) Övre buk är en av åtta ME inom Tema Cancer och har cirka 320 anställda med verksamhet i både Karolinska Solna och Huddinge. Vi bedriver högspecialiserad vård vid såväl cancersjukdomar som benigna tillstånd i organen i bukens övre del samt utreder och behandlar diagnoser inom esofagus, ventrikel, duodenum, pankreas, lever och gallvägar.

Vår högspecialiserade kirurgiska verksamhet är väletablerad som ensamutförare i regionen, samt som nationell vårdenhet för flera diagnosgrupper. ME Övre buk har genom sektionen för GI onkologi även ansvar för samtlig gastrointestinal onkologi på Karolinska Universitetssjukhuset, givetvis i nära samarbete med ME Bäckencancer runt patienter med kolorektal- och analcancer.

Verksamheten inom gastrointestinal onkologi präglas av spetskompetens inom området, såväl kliniskt som akademiskt. Vi handlägger även medicinsk högspecialiserad lever- och pankreassjukdom med flera nationella vårduppdrag. Vidare har vi en stor enhet för avancerad endoskopisk diagnostik och intervention som verkar över hela sjukhuset (både i Huddinge och Solna). På ME Övre buk bedrivs ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i tätt samarbete med Karolinska Institutet.

Karolinska Universitetssjukhuset är tillsammans med Karolinska Institutet del av Organisation of European Cancer Institutes och certifierad Comprehensive Cancer Center. Tema Cancer är ett av fem teman vid Karolinska och omfattar nästan all cancervård vid Karolinska, såväl kirurgisk som medicinsk.

Vi söker 
Vi söker två nya kollegor, en specialistläkare och en biträdande överläkare, med specialistbevis inom kirurgi och med dokumenterad erfarenhet av lever- och pankreaskirurgi.

Du har erfarenhet av att arbeta både självständigt och i team. God samarbetsförmåga med olika personalkategorier är ett grundkrav. Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom kirurgi och med dokumenterad erfarenhet inom lever- och pankreaskirurgi. 

Meriterande: Intresse för utbildning och undervisningsmeriter från universitetssjukhus. Pågående forskningsaktivitet inom patientflödets verksamhetsområde. Disputerad. Kompetens inom minimalinvasiv kirurgi. Bakjourskompetens.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Specialistläkare och biträdande överläkare i kirurgi till Patientflöde Lever- och Pankreaskirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset