medrek.se

Specialistläkare med särskilt uppdrag inom försäkringsmedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-11

Ansök nu

Specialistläkare med särskilt uppdrag inom försäkringsmedicin

Är du specialistläkare med stort intresse för försäkringsmedicin? Delar du vår tanke om att bra rehabilitering och smidig utskrivningsprocess är av största vikt för en bra återhämtning? Då är det dig vi söker!

Vi erbjuder

 • Möjlighet att vara med och bygga upp Karolinskas arbete inom försäkringsmedicin
 • Individuellt anpassad introduktion
 • Erfarna kollegor, många med specialistkompetens inom området
 • En tjänst som innefattar komplexa och utmanande frågor där ditt arbete verkligen gör skillnad
 • Kontinuerlig kompetensutveckling
 • Arbetstid måndag till fredag dagtid

Om tjänsten

Som specialistläkare hos oss kommer du att arbeta nära sektionschef och rehabkoordinator för att gemensamt ta fram och implementera dokumenterade rutiner för sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen samt att ge stöd till chefer och medarbetare i det praktiska försäkringsmedicinska arbetet.

I rollen ingår att vara medicinskt ansvarig för sjukhusets försäkringsmedicinska frågor. Utöver det kommer du tillsammans med kollegor inom enheten att bygga upp den nya försäkringsmedicinska enheten samt säkerställa att Karolinska arbetar med försäkringsmedicinska frågor på ett effektivt och tydligt sätt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • tillsammans med chef och rehabkoordinator systematiskt arbeta med kvalitetsarbete och uppföljning
 • tillsammans med kollegor inom enheten ta fram lokala riktlinjer för sjukskrivning och samverkansrutiner i relation till andra vårdgivare och externa aktörer
 • förmedla uppdaterad information om vilka utbildningar för berörda professioner som finns tillgängliga
 • rådgivning, utbildningsinsatser och handledning till chefer och andra berörda parter inom sjukhuset
 •  

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för försäkringsmedicin och vill vara med och bygga upp denna nya enhet.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • trivs med att samarbeta för att nå gemensamma mål. Du relaterar dig till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
 • är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och dess betydelse för helheten samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

Krav: 

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom internmedicin, dermatovenereologi, allmän medicin, psykiatri, ortopedi, kirurgi, onkologi och/eller kardiologi

Meriterande:

 • Erfarenhet av att göra försäkringsmedicinska bedömningar och att utfärda medicinska utlåtanden
 • God kunskap om gällande regelverk samt styrande och stödjande dokument på området
 • God kunskap om Socialstyrelsens försäkringsmedicinska beslutsstöd/ kunskapsstöd

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner 
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Läs mer på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-kvinnohalsa-och-halsoprofessioner/.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner. Mer information om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-halsoprofessioner/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Specialistläkare med särskilt uppdrag inom försäkringsmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset