medrek.se

logga

Specialistläkare eller underläkare till Reumatologi, Danderyds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Specialistläkare eller underläkare till Reumatologi, Danderyds sjukhus

Är du specialistläkare inom reumatologi eller legitimerad läkare med klinisk erfarenhet inom reumatologi eller internmedicin, då kan du vara rätt person för oss!

Vårt anställningserbjudande

Reumatologisektionen på Danderyds sjukhus bedriver specialiserad öppenvård och rehabilitering samt konsultverksamhet i länet. Reumatologen på DS ligger i framkant när det gäller personcentrerad vård. Vi är den enda reumatologklinik i Region Stockholm som har specialiserad planerad reumarehabilitering i sitt uppdrag. Reumatologsektionen är organiserad som en självständig enhet inom ett gemensamt verksamhetsområde för Hud, Gastroenterologi, endokrinologi, njurmedicin, diagnostiskt centrum och Reumatologi. Sektionen är småskalig så det är nära mellan beslut och handling. Vi vill att du ska känna dig delaktig och att kunna påverka ditt arbete och din utveckling.

Kliniken består av mottagning och dagvårdsavdelning. Vi fungerar även som konsulter för sjukhusets inneliggande patienter samt för primärvården.

Danderyds Sjukhus är en institution inom Karolinska Institutet (KIDS) och kliniken bedriver undervisning, forskning och utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare ansvar du för mottagningsarbete och dagvården enligt rullande schema. Schemalagda konsultveckor samt handledning av ST-läkare och medicinstudenter ingår i arbetsuppgifterna.

Son underläkare ansvarar du för egen mottagning med handledning samt dagvården enligt rullande schema. Du handleder även medicinstudenter under dina placeringar.

På dagvården drivs reumatologisk utredning, behandling samt specialiserad reumatologisk rehabilitering. Vi har inte akutverksamhet eller jourlinje.

Kvalifikationer

Vi söker nu en läkare med specialistkompetens i reumatologi, men även legitimerad läkare utan specialistkompetens kan vara aktuell. För underläkartjänst krävs läkarlegitimation och klinisk erfarenhet inom reumatologi eller internmedicin minst 6 månader.

Du bör vidare ha intresse av verksamhetsutveckling, undervisning samt handledning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs bra med att vara delaktig och ta eget ansvar. Vi är angelägna om att du har en god samarbetsförmåga och att du har ett prestigelöst förhållningssätt. För att trivas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och flexibel i ditt arbete. Självklart är du empatisk som person och tar ansvar för din utbildning och det som ingår i ditt uppdrag. Du följer överenskomna arbetssätt och bidrar aktivt till att uppnå verksamhetens mål. Intresse för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete ser vi som en viktig egenskap.

Övrigt

För specialist: tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För underläkare 3–6 månaders anställning med möjlighet för förlängning och eventuell ST tjänst (arbetsformen bestäms beroende på dina meriter). Tillträde 1 okt 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • Meritförteckning för specialistläkare, undertecknad samt vidimerad av minst två personer

  • Legitimationsbevis läkare

  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen

  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen

  • Ev publikationsförteckning


Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

logga
Specialistläkare eller underläkare till Reumatologi, Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB