medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik, Danderyd

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-30

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik, Danderyd

Vi erbjuder 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Klinisk patologi och cancerdiagnostik har laboratorier vid fyra siter: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Funktionsområdet har en omfattande FoU-verksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC. 
 
Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Danderyd har ett variationsrikt kliniskt material där vi tar hand om ca 22 000 histologiprover per år främst inom gynekologisk patologi, urologi-prostata, lunga, hud, lever, GI samt CUP. Förutom diagnostik finns också en omfattande konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.  

Om tjänsten
Nu söker vi en specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till vårt team. Hos oss kommer du arbeta inom ett eller flera av områdena högspecialiserad gastropatologi, gynpatologi, uropatologi, SVF och CUP, utifrån överenskommelse. Du kommer även att ansvara för flera av våra MDT konferenser samt ST-läkarutbildningen. Tjänsten är placerad på Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Danderyd.

Du kan även komma att medverka i klinikens undervisningsuppdrag vid Karolinska Institutet och i kliniskt utvecklingsarbete samt forskning. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd under dagtid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi söker 
Vi söker dig som:

 • arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och 
  resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändrar sig.
 • har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över 
  personens känslor.
 • tar ansvar för din uppgift, själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Vidare ser vi att du har ett stort intresse för allmänpatologi. Vi ser gärna att du har en positiv inställning till kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete, att du har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier samt vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö på våra laboratorier. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer 
Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i klinisk patologi.
 • Goda kunskaper i svenska språket.

Meriterande:

 • Diagnostisk kompetens inklusive högspecialiserad gastropatologi, gynpatologi, uropatologi, SVF och CUP.
 • Disputerad.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till Klinisk patologi och cancerdiagnostik, Danderyd

Karolinska Universitetssjukhuset