medrek.se

SOS-Operatör med inriktning ambulansdirigering

Regioner
Utgår

2022-08-30

Ansök nu

SOS-Operatör med inriktning ambulansdirigering

SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar idag ca 1100 stolta SOS:are.


Vill du göra skillnad för andra, på riktigt? Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla.

Din vardag som Ambulansdirigent
"En av de roligaste sakerna med det här jobbet är att ingen dag är den andra lik". Du kommer att få möta alla möjliga typer av människor, frågeställningar och problem.
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att dirigera Region Stockholms olika typer av prehospitala resurser så som ambulanser, akutläkarbilar, helikoptrar m.m i hela Stockholms län.
Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Stockholm där du sitter i en öppen miljö tillsammans med dina kollegor. Som ambulansdirigent arbetar du i team.
Samtalen som inkommer på 112 omfattar allt ifrån akuta sjukdomsfall, trafikolyckor och bränder. Ditt uppdrag kommer att vara att se till att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid samtidigt som du upprätthåller beredskapen i länet. Du kommer samverka med och stötta ambulanserna via telefon och radio samt även med kollegor och externa resurser så som polis och räddningstjänst.
Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus.

För att få rätt förutsättningar för att lyckas som ambulansdirigent, inleds anställningen med en utbildning på plats tillsammans med en handledare, utbildningen pågår mellan 8-15 veckor. Du kommer att få lön under hela utbildningsperioden.

Eftersom SOS Alarms verksamhet bedrivs 24/7 har du som ambulansdirigent en dygnsgående tjänst.

Vi erbjuder dig

 • Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor
 • Engagerade och stöttande ledare och kollegor
 • Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum
 • Du får samverka tillsammans med bl. a. ambulans, polis, räddningstjänst och andra aktörer som är viktiga för samhället

Vi söker dig som
Uppskattar tydliga riktlinjer, är trygg i dig själv och beslutsam. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga.
Som person är du självgående, flexibel och trivs med att fatta egna beslut i kombination med hög samarbetsförmåga. Du trivs i en arbetsmiljö med högt tempo där du med struktur möter olika utmaningar varje dag. Det är därför viktigt att du har en god problemlösningsförmåga. Vi ser gärna att du har mycket god datorvana.
Vidare är du empatisk och professionell vilket innebär att du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll.

Vi tror att du...

 • Har minst tre års arbetslivserfarenhet
 • Har mycket god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system
 • Har ett tekniskt intresse
 • Är bekväm med att snabbt kunna skifta i tempo och samtidigt behålla din skärpa
 • Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång
 • Har en god strategisk förmåga
 • Meriterande om du har en bakgrund från en annan ledningscentral

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Det finns utvecklingsmöjligheter på SOS Alarm och du kommer i framtiden även att utbildas till 112-mottagare.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Tjänsten är med start våren 2022

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande.
Har du frågor? Kontakta rekryterande chef Sami Falkenberg sami.falkenberg@sosalarm.se alt. Malin Andersson malin.andersson@sosalarm.se

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Dela detta jobb

SOS-Operatör med inriktning ambulansdirigering

SOS Alarm Sverige AB