medrek.se

logga

Sommarvikarier inom Social omsorg

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Sommarvikarier inom Social omsorg

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Om våra verksamheter

Hemtjänst
Hemtjänsten är uppdelad på flera områden och kombinationstjänster kan bli aktuella. Du hjälper personer i hemmet med exempelvis inköp, städ, tvätt, matlagning och personlig omvårdnad. Körkort krävs för de flesta tjänster. Du använder nästan dagligen cykel för att ta dig mellan olika vårdnadstagares hem.

Särskilt boende
Är ett samlingsnamn för det boende som är aktuellt för en person när behov av vård och omsorg är så stort att det inte längre kan tillgodoses i det egna hemmet. Du kommer att arbeta med omvårdnads- och serviceuppgifter, vilka innebär dagligt stöd och hjälp i de äldres vardag, både fysiskt, psykiskt och socialt. Vi har fyra särskilda boenden i kommunen.

Dagverksamhet
Inom äldreomsorgen erbjuder dagverksamheterna för äldre social gemenskap och aktivitet. Dagverksamheterna finns på särskilt boende, i träffpunkter och dagverksamhet med inriktning för personer med demenssjukdom. Dagrehabiliteringen erbjuder träning och social gemenskap.

Omsorg om personer med funktionsvariation (OFV)
Inom OFV finns möjlighet att arbeta med Personlig assistans, på gruppbostad samt daglig verksamhet. Vi arbetar för att personer med funktionsnedsättning ges möjlighet att leva och bo självständigt. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att stötta och hjälpa till med personlig hygien, inköp, städ, tvätt, matlagning, mm i respektive brukares lägenheter. Möjlighet finns även att arbeta inom korttidsenhet för barn och ungdom med olika funktionsnedsättningar, där verksamheten främst är schemalagd 24 timmars dygn med sovande jour. Där arbetar du oftast ensam. Arbetet innebär att ta hand om barn i åldrar mellan 8 och 21 år.

Boendestöd
Vi arbetar med att ge stöd till vuxna personer som har en psykisk funktionsnedsättning. Vi utformar stöd utifrån den enskildes förmåga, kapacitet och önskemål. Målsättningen med insatsen är att brukaren ska kunna leva ett självständigt liv och kunna möta och hantera vardagslivets olika situationer.

Sjuksköterskeverksamhet
Sjuksköterskor finns i hemsjukvården kopplade till kommunens särskilda boenden och ordinärt boende och de gör även enstaka hembesök. Arbetsuppgifterna är varierande och spänner från omsorgsuppgifter till avancerad sjukvård vilket gör arbetet utvecklande och intressant.

Integration
Tjänster inom integration - barn och ungdom stödboende. Vi erbjuder ett roligt, intressant och meningsfullt arbete genom att stötta ungdomar i sin vardag.

Kvalifikationer
Arbetet innebär ett stort samarbete mellan dig och dina kollegor där du är en viktig del av den goda arbetsmiljön och stämningen på jobbet.

Det är bra om du har en pågående eller avslutad utbildning inom barn- och fritid, omvårdnadsprogrammet eller motsvarande. Du kanske har eller har påbörjat utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, pedagogik, psykiatri, sjuksköterska på högskola har eller KY-utbildningar med inriktning mot det här verksamhetsområdet. Har du inte den formella utbildningen så ser vi ändå fram emot din ansökan då personlig lämplighet är det som är avgörande i våra verksamheter.

Vi tror att med inställningen att vilja göra ett riktigt bra jobb kommer du långt! Du är ödmjuk och förstår att människor är olika och har olika behov. Du är nyfiken har viljan att bemöta människor på ett proffsigt sätt. Du är öppen för att ta till dig av andras kunskap och du vill dela med dig av det du kan till andra. Du ser dig som en i gänget i arbetslaget och förstår att var och en behöver ta ansvar för att det ska blir så bra som möjligt. Här handlar det om att ge och ta och att vilja var flexibel. När vi rekryterar tar vi stor hänsyn till just de här förmågorna!

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

För att kunna bli aktuell för en anställning ska du kunna visa upp utdrag ur polisens belastningsregister. Det är blankett 442.9 (LSS- Belastningsregistret) som ska beställas, det gör du på polisens hemsida.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: Omfattning: Heltid/deltid

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetstid: Schema

Tidsbegränsad till: Tidsbegränsad enligt överenskommelse

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Kontaktpersoner

Torborg Karlsson, Enhetschef
0485-47580

BemanningsenhetenBemanningsenheten

Fackliga företrädare

Kommunal Mörbylånga 0485-472 58
Kommunal Mörbylånga

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Sommarvikarier inom Social omsorg

Mörbylånga kommun - Stöd & Omsorg