medrek.se

logga

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad av att sommarjobba inom våra verksamheter inom stöd, vård och omsorg i Linköpings kommun, och även dig som har möjlighet arbeta redan under våren. Du kommer i din ansökan få möjlighet att specificera hur mycket och när du kan arbeta. 

Arbetet innebär i stort att ge stöd och service till individerna i våra verksamheter för att de i så stor utsträckning som möjligt ska kunna leva ett självständigt liv. Det kan bland annat innebära att vara ett stöd i den personliga omvårdnaden med intimhygien, toalettbesök och på och avklädning.

Insatsernas omfattning och innehåll utformas utifrån varje enskild persons individuella behov. Att skapa bra dagar tillsammans med och för de vi finns till för kan innebära att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. Det kan även innebära att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom städ, tvätt och matlagning eller att följa med på promenader och ordna fritidsaktiviteter. Som anställd hos oss deltar du i en introduktion kopplat till det verksamhetsområde där du ska arbeta inom, och det är därför inget krav att du har erfarenhet sedan tidigare.

Din arbetsplats

Leanlink finns till för de personer som har behov av stöd i vardagen. Vi söker dig som vill göra skillnad i vardagen för personerna inom något av dessa affärsområden:

  • Inom Äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du arbetar på något av våra vårdboenden, inom hemtjänsten eller på våra dagverksamheter.

  • Inom LSS Funktionsstöd stöttar vi personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, inom personlig assistans, på korttidsboende för barn eller vuxna, fritidshem för ungdom med LSS-beslut, ledsagning och avlösarservice.

  • Inom Råd & Stöd erbjuder vi arbete inom bland annat socialpsykiatrin, daglig verksamhet samt HVB-hem. Vi stöttar både äldre och unga vuxna med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruk och social problematik. För dem har vi stödboenden, dagverksamheter, träningsboende och boendestöd.

Sommaren hos oss är uppdelad i två perioder där du antingen kan arbeta hela sommaren v. 25-32 eller någon av de två perioderna v. 25-28 eller v. 29-32. På de flesta av våra arbetsplatser är arbetstiden förlagd till antingen dag och kväll eller kväll och natt. Nattarbete är antingen vaken natt där du förväntas vara vaken hela natten, eller sovande jour där du får sova under natten men vara beredd på att hjälpa till vid behov. På majoriteten av våra verksamheter ingår det också helgarbete. Vi försöker så gott det går att tillgodose dina önskemål så du kommer kunna specificera dina önskemål om arbetstider och arbetsplats i din ansökan. 

Vi ser att introduktionen påbörjas så snart det går under våren, den behöver vara klar innan v. 22 för att du ska känna dig trygg i din roll innan semesterperioden börjar. Det betyder inte att du behöver göra alla introduktionspass i följd utan vi anpassar oss och gör upp en plan tillsammans som passar både dig och verksamhet.   

Du som söker

Vi söker dig som har en påbörjad eller slutförd gymnasieutbildning. Det är meriterande om din utbildning är inom barn och fritid eller vård och omsorg. Alternativt en YH- eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet inom relationsskapande serviceyrken eller har arbetat med människor i behov av stöd, vård och omsorg. I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort för manuell växellåda, det kan också i vissa verksamheter vara en fördel att ha tillgång till egen bil. Vi vill att du har en god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation. Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. För att arbeta hos oss behöver du också vara 18 år eller äldre.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

I denna rekrytering kan det förekomma videofrågor som en del av urvalsförfarandet. En digital intervju bokas med de sökande som har gått vidare i rekryteringen. Om det blir aktuellt med anställning begär vi in utdrag från belastningsregistret. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 10327

Dela detta jobb

logga
Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Linköpings kommun