medrek.se

logga

Socialsekreterare till Råd & Stöd Områdesbaserad socialtjänst Lambohov

Regioner
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Socialsekreterare till Råd & Stöd Områdesbaserad socialtjänst Lambohov

Om arbetsplatsen

Råd & Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av Social-och Omsorgsnämnden. Råd & Stöd har ca 550 medarbetare och hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Vill du vara med och påverka människors liv i vardagen och ha ett meningsfullt arbete så är chansen stor att du kommer trivas hos oss på Leanlink. Att samverka är en naturlig del av vårt arbete inom Råd & Stöd liksom att vara drivande när det gäller utveckling och förändringsarbete. Ett arbete där du som medarbetare är otroligt viktig. Här finns goda möjligheter för kompetensutveckling och breda karriärvägar inom organisationen.

I det sociala områdesarbetet utformar vi ett nytt arbetssätt som innebär att det sociala arbetet ska bedrivas nära och i dialog med våra kommunivånare. Uppdraget är innovationsinriktat med fokus på att vara lättillgängligt för de som bor i området. Vi ska utveckla samverkan mellan olika befintliga aktörer i det aktuella området samt utveckla yrkesrollen som generalist.

Det Sociala områdesbaserade arbetet i Lambohov ligger i Lambohovs centrum. Du kommer ingå i en arbetsgrupp om 7 medarbetare och en gruppledare.

Arbetsbeskrivning

Vågar du prova nya idéer, metoder och arbetssätt samt strävar efter att ge en hög servicenivå till våra kommuninvånare? Du kommer få möjlighet att vara med att forma och utveckla den områdesbaserade socialtjänsten i Linköping. Utifrån ett generalistperspektiv blir din uppgift, tillsammans med kollegorna, att fånga upp och möta kommuninvånarnas behov av stöd och service. Som generalist behöver du kunna möta människor kring deras bekymmer och stötta dem till att hitta egna lösningar. För det behöver du som medarbetare vara flexibel, kunna tänka brett om vad socialt arbete är och kunna arbeta på olika arenor så som i hemmet, i samhället och i egna lokaler, allt utifrån hur behovet ser ut. Arbetsuppgifterna innebär att arbeta brett i bostadsområdet både på individ, grupp och strukturell nivå. Det finns en politisk vilja om att vårt arbete ska vara uppsökande med fokus på tidiga insatser kring barn och familjer och utifrån detta krävs särskild samverkan med familjecentral, förskolor och skolor i området. Mycket arbete sker i samverkan med övriga i vårt område eller andra delar av kommunen samt civilsamhället, därför krävs en god förmåga till samverkan både inom och utanför vår egen organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning omfattande minst 180hp som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn/unga och deras familjer är ett krav för tjänsten. Men du ska också ha förmåga att möta alla medborgare i Lambohov oavsett familjesituation, problematik eller behov. Det är meriterande med kunskap/erfarenheter kring systemteori samt FIT, Feedback Informed Treatment. Meriterande är också att du har läst socialrätt på högskolenivå. B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Då detta är ett utvecklingsinriktat uppdrag vill vi att du är kreativ-och förändringsorienterad och gärna kommer med nya idéer och angreppssätt som är till nytta för verksamheten. Som person är du flexibel och har god förmåga att se möjligheter till förändringar och förblir uthållig trots eventuella bakslag och besvikelser. Du är engagerad och tillför lust och energi i arbetet som gärna smittar av sig på andra. Du har en förmåga att se till helheten och har en trygghet som gör att du vågar testa nya tankar och idéer i praktiken. Du tar ansvar och strukturerar själv upp ditt arbete. Du arbetar i team och har en god förmåga att samarbeta och skapa relationer samt erbjuda praktiskt stöd i vardagen för de människor vi möter.

Information om tjänsten

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7438

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till Råd & Stöd Områdesbaserad socialtjänst Lambohov

Linköpings kommun