medrek.se

logo

Socialsekreterare till Familjehems- och insatsenheten

Regioner
Utgår

2023-03-25

Ansök nu

Socialsekreterare till Familjehems- och insatsenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera på människorna som behöver vårt stöd. Här ska vår värdegrund - invånaren förstallas lika värde och höga förväntningar – vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete.

Välkommen till socialtjänsten i Norrtälje kommun där vi är stolta över att bedriva socialt arbete- På riktigt!

Rollen som vår socialsekreterare i insatsgruppen

Detta är en spännande roll i en kommun som är under förändring.

I rollen kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av insatser i form av placeringar i familjehem och HVB samt kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar. Du utreder och följer upp enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Du gör skyddsbedömningar, förhandsbedömningar, inleder utredning, omprövar och överväger .

Du gillar att samarbeta med andra och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen. Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare. Vi tror att med tillit kan vi utvecklas och lägger stor vikt vid att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare.

Arbetsbeskrivning

Du har en bakgrund som socionom med erfarenhet av att arbeta med utredning inom socialtjänst, med såväl barn som vuxen. Du har även erfarenhet av arbete inom myndighet och att du är väl insatt i sociallagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar. Vidare har du en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering.

Du tar initiativ och ser möjligheter. Du är noggrann och har lätt för att formulera dig i såväl tal som text. Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig.

Kvalifikationer

Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Körkort är ett krav, eftersom vi besöker våra barn och ungdomar ute i landet. Stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Vi hoppas att rollbeskrivningen gjort dig nyfiken. Vi erbjuder våra anställda kontinuerlig kompetensutveckling, handledning, friskvårdsbidrag och god möjlighet till distansarbete. Men framförallt erbjuder vi ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

Anställningsform

Heltid. Tidsbegränsad anställning

Tillträde efter överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-02-28

Sista ansökningsdag:

2023-03-25

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 0176-747 31

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Socialsekreterare till Familjehems- och insatsenheten

Norrtälje kommun