medrek.se

logga

Socialsekreterare IFO Barn och ungdom

Regioner
Utgår

2021-01-24

Ansök nu

Socialsekreterare IFO Barn och ungdom

Vi vill bli fler!  
Ett stort förändringsarbete har bedrivits på myndighetsavdelningen och nu söker vi fler kollegor som tillsammans med oss vill fortsätta förbättra och utveckla vår organisation. Vi hoppas kunna förstärka vår arbetsgrupp med nya entusiastiska medarbetare som tillsammans skapa en trygg arbetsplats med god arbetsmiljö där det finns tid för reflektion, utbildning och utveckling.

Arbetsuppgifter
Barn och ungdomsenheten i Tanums kommun består idag av fyra socialsekreterare, en socialadministratör, en familjerättssekreterare, en projektkoordinator, en 1:e socialsekreterare samt en enhetschef. Som utredande socialsekreterare inom enheten kommer du att arbeta med barn och ungdomar mellan 0-20 år. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utreda barnets/ungdomens situation, göra bedömningar enligt SoL och LVU samt att genomföra uppföljningar enligt BBIC (Barnets behov i centrum). I utrednings- och uppföljningsarbetet ingår samverkan med barnets nätverk, till exempel förskola och skola, hälso- och sjukvård, BUP, polis och andra myndigheter samt att kunna motivera och stimulera enskilda individer och familjer till förändring.
 
Basen är utredningsarbete av barn och ungdomar men hos oss arbetar socialsekreterarna även med våra   fantastiska familjehem. Du är delaktig i hela ärendeprocessen från aktualisering till verkställighet av beslut och uppföljning. Genom att hela individ- och familjeomsorgen ligger organiserade under samma avdelning har enheterna god och nära samverkan vilket gör att du får goda kunskaper om och förståelse för hela verksamhetsområdet.
 
I ditt uppdrag ingår även att medverka i det systematiska kvalitetsarbetet på arbetsplatsen. Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Inom enheten värdesätter vi barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barn och ungdomar ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.
 
Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av handledning, utbildningar mm. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens. Vi följer även den enskilda och gruppens arbetsmiljö systematiskt samt erbjuder ett friskvårdbidrag på 2500 kr/år för att bibehålla en frisk och positiv arbetsmiljö. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, trevliga arbetskamrater där så väl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga ingredienser. Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete på en dynamisk arbetsplats med ett öppet och tillåtande klimat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresseav att arbeta med målgruppen barn/ungdomar och familj. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga är meriterande. Det är också meriterande om du tidigare arbetat i verksamhetssystemet Treseva. Som person ser vi att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.
 
I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du är samtidigt självgående och har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Det är en fördel om du har möjlighet att börja omgående.

Övrigt
Kommer du snart att examineras från socionomprogrammet och vill redan nu börja arbeta med myndighetsutövning inom barn och unga? Vi har erfarenhet och möjlighet att anpassa en tjänst som traineetjänst fram till dess att du har din examen. Vi har idag två anställda i gruppen som började sina anställningar på detta sätt.  Som medarbetare inom Tanums kommun är viktigt att du delar våra gemensamma värdegrunder Förtroende, Ansvar, Respekt och Omtanke. För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelses belastningsregister.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

Krav: Socionomexamen, Körkort B.

Arbetsgivaren Tanums kommun
Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du förutom friskvårdsbidrag personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare IFO Barn och ungdom

Tanums kommun - Omsorgsförvaltningen