medrek.se

logga

Skolpsykolog

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-31

Ansök nu

Skolpsykolog

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Nu söker vi en skolpsykolog som vill vara en del av vårt viktiga arbete för barn och unga.

Vår närmiljö erbjuder dig livskvalitet och i arbetet som skolpsykolog hos oss erbjuds du nära kollegor i elevhälsoteamet och möjlighet till kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens önskemål.

Arbetsbeskrivning

I rollen som skolpsykolog bidrar du med psykologisk kunskap i elevhälsoteamen samt i förskolans och skolans vardagsarbete med att skapa goda lärandemiljöer. Det kan innebära handledning av personal samt utredning och kartläggning på individ- och gruppnivå. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet är ytterst viktigt för att skapa en miljö som på bästa sätt främjar barn och elevers hälsa och lärande.

Som skolpsykolog arbetar du både på organisationsnivå, grupp och individnivå. Skolpsykologen ingår som en del i elevhälsan som omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser och som främst arbetar hälsofrämjande och förebyggande. Du kommer att arbeta mot förskola, grundskola och grundsärskola.

Som en del av skolans elevhälsoteam förväntas du:

• Tillföra psykologisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

• Ge handledning och konsultation till förskolan och grundskolans övriga personal.

• Bidra med kunskap om psykiska besvär, till exempel ångest och depression, samt med stödjande samtal till elever och vid behov även till pedagoger.

• Bidra med psykologisk kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elever och barns hälsa, lärande och utveckling, till exempel genom utbildning kring psykisk hälsa och ohälsa, samt ta till vara kunskap om eleverna och barnens psykiska hälsa i elevhälsans övriga arbete.

• På rektors uppdrag genomföra psykologiska utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med psykologisk kunskap om elevers förutsättningar för lärande och behov av stöd.

• Vara flexibel i din roll och öppen för samarbete med skolans pedagoger.

Kvalifikationer

• Du ska vara legitimerad psykolog med utrednings- och handledningserfarenhet.

• Du är en god organisatör och initiativtagare och van vid att hålla många bollar i luften.

• Du uttrycker dig väl i tal och skrift, och du kan bidra med struktur, problemanalys och helhetssyn i det salutogena elevhälsoarbetet.

• Vi söker dig som kan arbeta självständigt, och ser fördelen med lagarbete.

• Du behöver ha personlig mognad och god samarbetsförmåga med såväl arbetskamrater som elever och föräldrar.

• Meriterande är om du har god kännedom om skolans lagar och förordningar såsom skollagen och läroplanerna, samt har utbildning i positivt beteendestöd och kan förstå barn ur ett KBT-perspektiv. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta som psykolog i pedagogisk verksamhet.

• Som skolpsykolog ska du också kunna ge verksamhetsinriktad handledning till skolpersonal och grupper. Elevhälsans kompetens och tvärprofessionella samarbete har stor betydelse för att lärare och övrig skolpersonal tidigt ska få stöd i arbetet med att anpassa verksamheten efter elevernas behov. Huvuduppdraget är att stödja eleverna och barnens utveckling mot utbildningens mål.

Som skolpsykolog är du centralt placerad och utgör en specialistresurs för våra verksamheter. Arbetet är konsultativt, i nära samarbete med den pedagogiska personalen samt personal inom elevhälsoteamen.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten.
Som person är du engagerad och har en vilja att bidra till arbetets fortsatta utveckling. Andra viktiga egenskaper för tjänsten är flexibilitet, ansvarstagande och eget initiativtagande. Rollen innefattar stor kontakt med elever, vårdnadshavare och personal, därför är det viktigt att du är serviceinriktad och kan skapa goda relationer. Då du har ett nära samarbete med kollegor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Det är viktigt med god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Du ska även ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön

Kontaktpersoner

Mariette Andersson, Utvecklingsledare/chef central elevhälsa
0485 474 70
Mariette Andersson

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Skolpsykolog

Mörbylånga kommun - Stöd & Omsorg