medrek.se

Sjuksköterskor som vill delta i neonatalt basår sökes!

Regioner
Utgår

2022-10-20

Ansök nu

Sjuksköterskor som vill delta i neonatalt basår sökes!

Omvårdnadsområde Neonatologi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus vill utöka och bli fler. Därför söker vi nu både dig som är erfaren/specialistsjuksköterska och dig som är nyutexaminerad till vår enhet i Huddinge. Varmt välkommen att bli en del av oss!

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du i en avancerad och högspecialiserad vårdmiljö kring det för tidigt födda och sjuka nyfödda barnet. Arbetsuppgifterna består av akut omhändertagande och kvalificerad omvårdnad av barnen.

Neonatalverksamheten på Karolinska universitetssjukhuset utgör Nordens största regioncentrum för nyfödda barn och deras familjer med ansvarar för den högspecialiserade vården av för tidigt födda barn, respiratorvård och kylbehandling och utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, njur- och leversjukdomar, hjärnskador och medfödda ämnesomsättningsfel.

Vår avdelning har nio IVA-platser och sex familjerumsplatser. Vi vårdar det extremt underburna från v 26+0 och sjuka nyfödda barnet som behöver intensivvård fram till att barnet kan bo på familjerum med sina föräldrar innan hemgång. Vi arbetar enligt NIDCAP/Fine som är en familjecentrerad utvecklingsstödjande vårdfilosofi där omvårdnaden av de för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen sker så skonsamt som möjligt tillsammans med föräldrarna. Verksamheten har även en transportorganisation med rikstäckande uppdrag Neo-PETS som bemannas av läkare och sjuksköterskor från vår egen verksamhet.

Vi som jobbar med sjuka nyfödda barn har stora visioner och vet vart vi vill. Därför behöver vi just din kompetens, energi och kreativitet.

Välkomna på öppet hus på avdelningen den 29/9 17:00-19:00, ta chansen att få träffa dina potentiella nya kollegor samt att få se avdelningen och få insyn i vården som bedrivs. Föranmälan krävs, anmäl dig till Chris Malmberg.

Om tjänsten

Vi arbetar i tvärprofessionella team, du kommer att leda och aktivt delta i omvårdnadsarbetet enligt gällande rutiner på ett evidensbaserat arbetssätt. Du kommer att få en individuell inskolning som är baserad på dina tidigare erfarenheter. Inskolningen planeras tillsammans med våra utbildningsansvariga specialistsjuksköterskor och består av både teoretisk utbildning och klinisk handledning.

Som nyutexaminerad kommer du erbjudas att delta i ett neonatalt basår. Det neonatala basåret omfattar 2 terminers studier motsvarande 10% av en heltidsanställning. Alla moment på utbildningen är obligatoriska och sker under betald arbetstid. Hörnstenar i utbildningen är föreläsningar, färdighetsträningar, grupphandledning med mentor. Målet med det neonatala basåret är bland annat att få förmåga att arbeta familjecentrerat, förmåga att få ihop praktiska och teoretiska kunskaper och bli trygg i din yrkesroll.

Under första året så ingår du i vårt mentorsprogram. Du blir tilldelad en egen mentor som följer din utveckling i rollen som neonatalsjuksköterska, med enskilda mentorssamtal och i grupp.

Vi söker

Vi söker dig som kan anpassa dig till vad omgivningen kräver och reflekterar kring samt strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn. Du samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor och är prestigelös nog att rycka in där det behövs. Du är lugn och kontrollerad under stress och i pressade situationer samt har en förmåga att fokusera på rätt saker.

Vidare ser vi att du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Därtill är du en kollega som bidrar till god stämning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande: Erfarenhet av neonatalvård, intensivvård eller barnsjukvård.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-barn-alb/ finns mer att läsa om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Sjuksköterskor som vill delta i neonatalt basår sökes!

Karolinska Universitetssjukhuset