medrek.se

Sjuksköterska till SPOT, SpecialistPsykiatriska Omvårdnadsteamet

Regioner
Utgår

2023-04-10

Ansök nu

Sjuksköterska till SPOT, SpecialistPsykiatriska Omvårdnadsteamet

Arbetsplatsbeskrivning

SPOT-teamet (SpecialistPsykiatriska OmvårdnadsTeamet) är en resurs som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård på Område psykiatri. En mellanvårdsform: Vid utskrivning från avdelning, vid upprepat frekvent sökande akut och heldygnsvård, för att förhindra inläggning eller om problemet är att patient inte förmår sig tillgodogöra öppenvårdvård på grund av funktionsnivå i det psykiatriska tillståndet eller ofta andra vardagliga omständigheter.​

​Invånare i Jämtlands län, som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 230 medarbetare på kliniken.

Vi står inför utveckling av det arbetssätt som vi har, där du som sjuksköterska kommer att ha en viktig roll!

Vill du vara med och bygga framtidens vård välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I SPOT jobbar du med patienter inom specialistpsykiatrin oavsett diagnos. Du, teamet och patienten kommer att jobba tillsammans med kartläggning av patientens tillvaro så som, socialt liv, sysselsättning, intressen. Genom detta hjälps ni åt att identifiera vad som saknas för att få en mer komplett tillvaro och för patienten en förändring och förhoppningsvis en tillvaro av högre kvalité. Du tillsammans med SPOT-teamet kommer att fungera som ett omvårdande stöd till patienten för att hen ska, över en kortare tid uppnå sina mål. Tillsammans identifiera om annat stöd behövs och stödja patienten till en hållbar tillvaro som hen själv kan ta ansvar för och klara av över tid.

Som sjuksköterska i SPOT kommer du att ha en unik möjlighet att forma hur vi i Jämtland Härjedalen ska arbeta för en god psykiatrisk nära vård. Under de år som SPOT har funnits så har vi utvecklat ett bra arbetssätt. Det vill vi jobba vidare med och det är dags att utveckla och ta till nästa nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska

Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande lika så andra utbildningar och erfarenheter av psykiatriskt arbete.

Vi söker dig som är trygg och stabil i din yrkesroll, du ska även kunna uppvisa ett lugn i svårare bemötandesituationer. Du får gärna ha en erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. En viktig förutsättning för tjänsten är att ha en förmåga att samarbeta eftersom tjänsten innebär teamarbete och samverkan. Du bör vara intresserad och ha en förmåga att skapa goda relationer samt vilja hjälpa patienter att ta ett ansvar för sina svårigheter. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av svårare behandlingsarbete med mer vårdkrävande patienter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi hanterar inkomna ansökningar löpande under ansökningsperioden.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Ingår helgtjänstgöring.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Carin Nordström
Tf Enhetschef SPOT
Telefon:
Email: carin.1.nordstrom@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/952/2022
Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Dela detta jobb

Sjuksköterska till SPOT, SpecialistPsykiatriska Omvårdnadsteamet

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård