medrek.se

Sjuksköterska till bedömningsbil välkomnas till område Nära Vård Härjedalen

Regioner
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Sjuksköterska till bedömningsbil välkomnas till område Nära Vård Härjedalen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och göra verklig skillnad för länets invånare?

Nära Vård Härjedalen söker dig som vill ha ett utmanande jobb med mycket variation. I Härjedalen har vi precis startat upp en bedömningsbil. Bedömningsbilen kommer bemannas av en erfaren sjuksköterska. Bedömningsbilen är en resurs som primärt åker på prio 2-, prio 3- samt prio 4- (primärvårdsbedömningar) uppdrag i stället för en ordinarie ambulans och på så sätt frigöra ambulansresurser i området. Bedömningsbilen träffar patienten, gör en bedömning av vårdbehov och behandlar det som är möjligt på plats annars lotsar man patienten rätt i vårdkedjan till rätt vårdnivå. Bedömningsbilen kan även användas för att åka på prio 1-larm om ingen ambulans finns tillgänglig, även som förstärkningsresurs till en ambulans, räddningstjänst och polis.

För att trivas och hantera rollen som sjuksköterska är det önskvärt med specialistutbildning och erfarenhet från annan typ av sjukvård utöver ambulanssjukvård.

Arbetstiderna är kl. 10:00-22:00 samtliga dagar. Rotationstjänst kan förekomma mot antingen ambulans eller lättakutmottagning på hälsocentralen i Sveg.

Ambulanssjukvården i Jämtland Härjedalen består av 11 ambulansstationer och en helikopterbas. Länet har 12 dygnsbemannade ambulanser och en dygnsbemannad helikopter. Förutom det driver regionen två hälsocentraler med lättakuter samt två läkarbemannade filialer under turistsäsong, främst vintertid men troligen även sommartid i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska i bedömningsbil kommer du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer för sjuksköterska inom primärvård samt prehospital akutsjukvård.

Arbetet ger dig unika upplevelser utifrån de möten och skilda situationer du ställs inför. Vårt stora och varierade uppdrag ger dig som sjuksköterska stora möjligheter att utvecklas i din profession.

För oss är det viktigt att ge adekvat utbildning till våra medarbetare, introduktionsprogram anpassas utifrån dina tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska (minst 2år erfarenhet), gärna med specialistutbildning i ambulanssjukvård eller annan specialitet som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ambulanssjukvård sedan tidigare.

Körkort med lägst B-behörighet är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet där ett flexibelt förhållningssätt till att arbeta under ändrade omständigheter och i ett varierande arbetstempo liksom förmåga att kunna arbeta självständigt, kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter och fatta egna beslut är viktiga inslag.

Stora krav ställs på medicinska kunskaper, problemlösningsförmåga och fysisk uthållighet då fystester förekommer vid nyanställning och därefter var tredje år.

Som ambulanssjuksköterska är du ansvarsfull och trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt präglas av att ha patienten och patientsäkerheten i fokus. Utifrån ett etiskt förhållningssätt har du ett gott bemötande.

Vidare förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga, att du trivs med att arbeta självständigt såväl som i team. Att du aktivt bidrar med dina kunskaper och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är intresserad av att utvecklas i din profession samt att vara delaktig i att vidareutveckla vår verksamhet.

Meriterande är också om du har god lokalkännedom om det ambulansdistrikt du ska arbeta i, C-behörighet samt har utryckningsförarutbildning.

Andra uppgifter

Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Möjlighet till deltid eller rotationstjänst mot ambulansen eller Svegs hälsocentral finns.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Maria Långström
Enhetschef ambulansen Härjedalen
Telefon: 070-378 13 65
Email: maria.e.larsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Torbjörn Lennartsson
Vårdförbundet
Telefon:
Email: torbjorn.lennartsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/122/2023
Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Dela detta jobb

Sjuksköterska till bedömningsbil välkomnas till område Nära Vård Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård