medrek.se

logga

Sjuksköterska till AMRA inom hälso- och sjukvårdsorganisationen

Regioner
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Sjuksköterska till AMRA inom hälso- och sjukvårdsorganisationen

 Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder sjuksköterskor en tillsvidareanställning och en plats i utvecklingsprogrammet AMRA (avancerat mentorskap riktat till sjuksköterskor i allmäntjänstgöring). Programmet pågår under flera månader och erbjuder dig som sjuksköterska en möjlighet att utvecklas inom kommunal hälso- och sjukvård, där du efter programmets slut får en placering inom hälso- och sjukvårdsorganisationen i Linköpings kommun. Programmet består av ett mentorskap och utbildningsdagar där du får träffa representanter från primärvård, slutenvård, somatisk och psykiatrisk hemsjukvård, kommunsjukvård samt sjuksköterskeorganisationen inom LSS funktionsstöd. I din roll får du möjlighet att arbeta med olika inriktningar inom bland annat hemsjukvård och vårdboende, samt att arbeta i hemmiljö med patienter i olika åldrar som har olika hälso- och sjukvårdsbehov. Vi har även en jourverksamhet helg, kväll och natt där hela Linköpings kommun innefattas vilken utgår från Ålerydsvägen 5.

Du får en grundlig introduktion genom detta program som består av handledning, mentorsstöd och utbildningar. Under programmet har vi en dialog om vad just du skulle behöva ha mera kunskap om för att bli trygg i arbetet för att arbeta som sjuksköterska inom kommunal verksamhet. I slutet av programmet får du ditt första ordinarie uppdrag. Under perioden som programmet pågår har du alltid en handledare närvarande, vilket ger dig möjlighet att utvecklas och bredda din kompetens i verksamheten. Du ska dock utföra vanliga sjuksköterskeuppgifter. Målet är att du ska bli trygg i din roll som sjuksköterska och att du vid programmets slut kan arbeta självständigt med att hantera olika patientärenden. Du får också möjlighet att delta i ett nätverk med övriga deltagare. 

Din arbetsplats

Leanlink är förvaltningen som bland annat bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.     

Att arbeta som sjuksköterska inom den kommunala hälso- och sjukvårdsorganisationen erbjuder en variation och flexibilitet i det dagliga arbetet. Du kommer arbeta med kollegor som har stor bredd av erfarenhet och kunskap. Hälso- och sjukvårdsorganisationen. Du kommer bli tilldelad en mentor som följer dig under programmets gång. Arbetstiden kommer variera beroende på olika placeringar under din tid i AMRA programmet och motsvarar 100% tjänstgöring. Du kommer inte arbeta nattetid under AMRA-programmet. 

Hälso- och sjukvårdorganisationen inom äldreomsorgen är organiserad genom kommunsjukvård, hemsjukvård samt nattjour.  Inom kommunsjukvården arbetar du som sjuksköterska på särskilt boende, vilket skapar en kontinuitet och närhet till patienterna. Du arbetar i en tät samverkan med verksamhetschef och omvårdnadspersonal på boendet. Inom hemsjukvården arbetar du som sjuksköterska istället  patientens ordinära boende, där träffar du patienter med varierande vårdbehov. Du arbetar självständigt, och ingår i ett team av kollegor där ni tillsammans ansvarar över ett geografiskt område i kommunen. Att arbeta som sjuksköterska på natten innebär att du tillsammans med en kollega får möta olika vårdbehov runt om i kommunen. Du vägleder omvårdnadspersonal via telefon kring de patienter kommunen ansvarar för.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller som tar examen till sommaren och därefter får legitmation. Du är välkommen att söka till oss oavsett om du är nyexaminerad eller har erfarenhet inom yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, geriatrik eller inom äldreomomsorgen. Det är även meriterande om du har en vidareutbildning inom hälso- och sjukvåd som arbetsgivaren bedömer relevant. Då arbetet innebär mycket dokumentation och kontakt med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är även krav på god datorvana. Då arbetet innefattar att köra bil behöver du ha B-körkort för manuellt växlad bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete. Du arbetar bra tillsammans med andra personer och har en förmåga att ta initiativ och en vilja att delta i att utveckla vår verksamhet och driva förbättringsarbeten. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram.

Övrig information

Tillträde: 13 september 2023

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 10893

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till AMRA inom hälso- och sjukvårdsorganisationen

Linköpings kommun