medrek.se

Sjuksköterska och intresserad av kompetensutveckling och personcentrerad vård? Sök till Ryggmärgsskaderehabiliteringen i Solna!

Regioner
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Sjuksköterska och intresserad av kompetensutveckling och personcentrerad vård? Sök till Ryggmärgsskaderehabiliteringen i Solna!

Vill du vara med och utveckla vår ryggmärgsskadeenhet samtidigt som du bygger på dina kompetenser och kunskaper?  Nyfiken på hur vi arbetar på Neuro 5? Nu har du chans att komma och hospitera så berättar vi mer om oss, vår grupp och ledarskapet.  Tycker du det låter intressant – då är vi arbetsplatsen för dig!

Om oss

Ryggmärgsskaderehabiliteringen utgör en del av Omvårdnadsområde Neurologi inom Tema Hjärta Kärl och Neuro och är det första steget i vårdkedjan för ryggmärgsskadade i Region Stockholm. Vi har nyligen blivit tilldelade tillstånd av Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård, NHV – och att bli en av 4 Regioner i Sverige som får bedriva ryggmärgsskaderehabilitering i akut skede. Vi är i startgroparna att påbörja vårt nationella samarbete. Vi har en hög personaltäthet för att kunna tillgodose ett högt omvårdnadsbehov för våra patienter.

I nuläget har vi 10 platser inom patientflöde Ryggmärgsskaderehabilitering, rehabiliteringen planeras tillsammans i ett team bestående av patient, närstående, läkare, sjuksköterska, undersköterska och hälsoprofessionerna. Vi lägger stort fokus på rehabilitering.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss kommer du vara delaktig i både nära omvårdnad samt specifik medicinsk vård.  Du kommer att ha möjlighet att vara delaktig och bygga vidare vår enhet utifrån det nya utvidgade uppdraget. Detta innebär att du aktivt kan vara med och utforma, utveckla och driva Ryggmärgsskadevården framåt tillsammans med dina kollegor.   Hos oss kan du lära dig mycket och ständigt breddar din medicinska kompetens!

Tjänsten innebär att arbeta på ett föredömligt sätt, verka för en god arbetsmoral samt verka för en god arbetsmiljö med patienten i centrum utifrån Karolinskas värderingar Helhetssyn, Medmänsklighet och Ansvar.

Vi erbjuder dig

 • Ett stimulerande, utmanande och lärorikt arbete. Hos oss du kan utvecklas från junior till senior sjuksköterska utan att behöva byta arbetsplats.
 • Vi är ett team som ser att alla mår bra på jobbet och lyckas med sitt uppdrag och du kommer att få kontinuerligt stöd från våra erfarna sjuksköterskor
 • Ett inskolningsprogram som anpassas till dig, dina tidigare erfarenheter och din kompetens 
 • Som nyexaminerad sjuksköterska har du alla möjligheter att känna dig trygg och att växa i rollen
 • Utbildningsmöjligheter i form av stegutbildningar för sjuksköterska inom neurologi samt individuell kompetensutveckling. Vi satsar på kompetensutveckling och värdesätter dina kunskaper och erfarenheter
 • Möjlighet att delta i olika aktiviteter i form av exempelvis föreläsningar samt möjlighet att söka kursen Neurologisk vård (15 hp) i samarbete med Karolinska Institutet
 • Vi har ett delaktigt och närvarande ledarskap där vi ser varje individ och strävar efter att du får de bästa förutsättningar för din fortsatta professionella utveckling
 • Vi erbjuder tillsvidaretjänst förlagt till dag/kväll. Tjänsten innebär även helgtjänstgöring.  Det är 2 helger av 5. 

Vi söker dig som

 • Har ett helhetsperspektiv på såväl patient som närstående. Vi lägger stor vikt vid att alla patienter och anhöriga bemöts med respekt och empati och du måste kunna hantera situationer där patienter och anhöriga är i kris.
 • Har en god förmåga att arbeta såväl i team som självständigt samt tycker om att samarbeta för att nå gemensamma mål.
 •  Är driven, kommunikativ, nyfiken och engagerad och hjälper gärna kollegor. Att ta egna initiativ och är prestigelös nog att rycka in där det behövs. 
 • Tar ansvar för ditt arbete, söker den information som behövs för ett bra slutresultat och har en vilja att bidra till förändrings- och förbättringsarbete för patientens och verksamhetens bästa.
 • Har lätt för att ta dig ann nya arbetsuppgifter och trivs i en omväxlande arbetsmiljö.
 • Har förmåga att strukturera och planera ditt arbete och har ett flexibelt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård
 • Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala
 • Erfarenhet av att arbeta med de patientgrupper vi vårdar är en fördel, men vi välkomnar också dig som är nyexaminerad sjuksköterska.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. Personligt brev
 2. CV
 3. Kopia på din sjuksköterskelegitimation

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.
Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.
Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Sjuksköterska och intresserad av kompetensutveckling och personcentrerad vård? Sök till Ryggmärgsskaderehabiliteringen i Solna!

Karolinska Universitetssjukhuset