medrek.se

Sjuksköterska, Närvårdsavdelningen, Närsjukvården i Finspång

Regioner
Utgår

2019-08-10

Ansök nu

Sjuksköterska, Närvårdsavdelningen, Närsjukvården i Finspång

Välkommen till Finspång! Med ett stabilt näringsliv som expanderar, ett nyrenoverat Kulturhus och en av landets modernaste bad- och friskvårdsanläggningar ökar vårt invånarantal. Den gamla bruksorten har förvandlats till en högteknologisk stad med ett brett utbud som lockar många besökare. Och här finner du också Närsjukvården i Finspång!

Närsjukvården i Finspång (NiF) är en egen produktionsenhet inom Region Östergötland, totalt är vi runt 200 medarbetare. I verksamheten ingår både primärvård, slutenvård och rehabverksamhet. God samverkan mellan enheterna är kännetecknande för verksamheten. Vi har ett nära samarbete med Finspångs kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och privata lokala aktörer rörande rehabilitering, hälso- och sjukvård samt förebyggande sjukvård för våra gemensamma invånare. Vårdcentralen i Skärblacka ingår också i vår verksamhet. Närsjukvården i Finspång har påbörjat byggnationen av Finspångs Vårdcentrum, som beräknas stå klart runt hösten 2020. Då flyttar vi till ett mer centralt läge i Finspång, får nya funktionella lokaler och på resan dit kommer verksamhetsutvecklingen att stå i centrum!

Arbetsbeskrivning
Närvårdsavdelningen ingår i Närsjukvårdskliniken som är en del av NiF. Avdelningen har 16 vårdplatser där utredning, rehabilitering och eftervård bedrivs för medicinska, kirurgiska och ortopediska patienter. Här finns även palliativa platser för LAH-anslutna patienter. Under året kommer ett samarbete med rehabmedicinska kliniken US att påbörjas och 2 av våra 16 vårdplatser kommer vigas åt patienter som har behov av intensivrehabilitering.

Vi arbetar i team, en sjuksköterska och två undersköterskor där vi tillsammans ansvarar för att patientens basala och specifika omvårdnad utgår från den enskildes behov och resurser. Du kommer till en avdelning där du får lära dig mycket och får en bredd i din kompetens. På NIF arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö och att alla ska få möjlighet att bli sedda och hörda. Nyckelord för närvårdsavdelningen är god omvårdnad där man strävar efter en personcentrerad och patientsäker vård. Vi är ett team som tillsammans arbetar för ett positivt arbetsklimat. Vi upprätthåller din kompetens genom att du utöver patienterarbetet kan kombinera ditt arbete med andra uppdrag och delta i nätverk. Att handleda studenter ingår i uppdraget och är en del av kompetensutvecklingen.

Arbetstiden är förlagd både dag- och kvällstid. Helgtjänstgöring ingår, 2 helger av 6. Vi tillämpar individuell schemaplanering.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av slutenvård och teamarbete. Tidigare erfarenhet i Cosmic ses som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är personen som har lätt för att samarbeta tillsammans med andra, men samtidigt förmågan att agera självständigt. Du lyssnar, kommunicerar och löser situationer på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande såväl mot kollegor, patient som anhöriga. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer vidare. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Ett professionellt förhållningssätt i patientarbetet är självklart för dig och du kan sätta dig in i en annan persons situation utan att ta över dennes känslor. I stressade situationer klarar du av att hålla dig lugn och stabil för patientens bästa. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är rätt person i vår verksamhet.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100 %. Tillträde per omgående eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Vårdenhetschef Erika Thorsell 010-104 25 10.
Facklig företrädare för Vårdförbundet är Martina Lennartsson och Emma Persson, 010-104 31 45.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 maj 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt 010-103 60 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Dela detta jobb

Sjuksköterska, Närvårdsavdelningen, Närsjukvården i Finspång

Finspångs kommun