medrek.se

logga

Sjuksköterska med rotationstjänst Akuten/AVA, Danderyds sjukhus

Regioner
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Sjuksköterska med rotationstjänst Akuten/AVA, Danderyds sjukhus

Vi söker nu Sjuksköterskor som är intresserad av att rotera mellan AVA och Akutmottagningen.

Vårt anställningserbjudande
AVA är en akutvårdsavdelning som har 10 vårdplatser och tillhör Internmedicin- och Infektionskliniken men vårdar patienter med medicinska, kirurgiska, ortopediska och neurologiska tillstånd som kräver en högre övervakningsnivå. Vårdtiden för patienterna kan variera från några timmar till några dagar.

Akutmottagning på Danderyds sjukhus är en av Sveriges större och tar emot ca 95 000 besökare per år där vi stundtals arbetar med hårt belastade patientflöden. Vi har en stor variation i arbetsuppgifter då medarbetarna roterar mellan olika sektioner. Ingen dag är den andra lik men vi är förberedda.

Du kommer att ha din grundanställning på AVA eller Akutmottagningen.

Syftet med rotationstjänsten är att erbjuda en möjlighet att arbeta både på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen och därmed få ta del av hela vårdkedjan. Detta skapar goda förutsättningar för att vidareutvecklas och förstå varför tidiga insatser gör skillnad.  Du har möjlighet att ta del av kompetensutveckling inom bägge verksamhetsområden. Detta skapar förutsättningar för en stadig uppåtstigande kompetensutvecklingskurva samt möjlighet till varierade arbetsuppgifter inom två verksamheter.

Under hösten och på sikt kommer sjukhuset att utöka befintlig akutläkarorganisation vilket blir en spännande resa.

Arbetsbeskrivning
Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter förekommande på en vårdavdelning och akutmottagning. Som sjuksköterska på AVA och Akutmottagningen ansvarar du för omvårdnaden i ditt team tillsammans med undersköterskan och innehar en god samarbetsförmåga. Du kommer hantera komplexa situationer och tillstånd vilket kräver ett reflekterande förhållningssätt. Exempel på arbetsuppgifter:

¤ Första medicinska bedömningen av patienter vid inskrivning på akutmottagning

¤ Akut omhändertagande av kritiskt sjuka patienter

¤ Omvårdnad av akut sjuka patienter.

¤ Monitorering av vitala funktioner.

¤ Behandling och självständig bedömning av sjukdomstillstånd. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning tvåskift, treskift eller nattskift med schemalagd arbetstid 32:20 (natt) till 38,15 (tvåskift) tim/vecka. Minst 80% tjänstgöringsgrad krävs för att uppnå kontinuitet i två verksamheter. Rotationsintervall 2 veckorsperioder.
Individuell schemaplanering.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med stort intresse för akutsjukvård. Vi söker i första hand dig som har några års erfarenhet.

Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som är självständig, professionell, kommunikativ och har en god förmåga att prioritera i akuta situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   

Ansökan
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.
Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. https://www.ds.se/

Om verksamheten
Danderyds sjukhus har en av landets största akutmottagningar och vi är drygt 200 medarbetare. Akutmottagningen för vuxna bedriver dygnet-runt-mottagning för allvarligt skadade och akut sjuka, främst från norra Stockholm. Vi tar emot cirka 95 000 patienter per år fördelat på Internmedicin, Neurologi, Hjärtmedicin, Allmän kirurgi inklusive Urologi och Ortopedi. Vår akutvårdsbyggnad (2019) ger oss goda förutsättningar att utveckla det akuta omhändertagandet av våra patienter.

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska med rotationstjänst Akuten/AVA, Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB