medrek.se

Sjuksköterska/koordinator till Svenska Demensregistret vid Tema Åldrande

Regioner
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Sjuksköterska/koordinator till Svenska Demensregistret vid Tema Åldrande

Kvalitetsregister är ett system av kvalitetsverktyg som ger oss i Sverige unika möjligheter att utveckla kvaliteten i vården. Kvalitetsregistren möjliggör lärande och ständigt förbättringsarbete och de är en nödvändig ingrediens i ett modernt hälso- och sjukvårdssystem. Registren byggs upp av de professionella yrkesgrupper som själva skall ha nytta av dem i sin yrkesvardag. 

Svenska Demensregistret, SveDem startade 2007 och används av specialistklinker, primärvården och äldreomsorgen. SveDems mål är att förbättra kvaliteten av demensvård och omsorgen. Samtliga av landets minnesmottagningar och stora delar av landets vårdcentraler är anslutna till SveDem. Implementering i kommunernas särskilda boenden är i full gång och nu startar även implementering i hemsjukvård. Vi söker därför en sjuksköterska som kan hjälpa till med att fortsätta stödja användarna i primärvården samt sprida information och kunskap om SveDem ute på kommunernas äldreboenden och i hemsjukvården.

Vill Du veta mer om SveDem, besök gärna www.svedem.se !

Om tjänsten
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att arbeta med spridning av SveDem i kommunernas särskilda boenden och i hemsjukvården, vara ett stöd för användare i SveDems olika verksamheter, utbildning med mera. Du kommer även att medverka vid både regionala och nationella konferenser. Arbetet innebär en del resor inom Sverige.

Du kommer att arbeta heltid, måndag-fredag.  
Tjänsten avser en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning. 
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi söker 
Vi söker dig som är flexibel och serviceinriktad. Du skall ha lätt för att skapa nya kontakter och kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Kvalifikationer 
Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av demenssjukdomar och demensvård.
  • Goda kunskaper om demenssjukdomar, demensvård och omsorgens olika verksamheter.
  • God datavana och lätt att lära in nya system eftersom det även ingår viss support av datateknisk karaktär.

Meriterande:

  • Erfarenhet av undervisning och kvalitetsregister.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Åldrandes uppdrag är att etablera och driva ett "Center of Excellence" för integrerad högspecialiserad geriatrisk vård, forskning och utbildning. Visionen är att bli navet och kunskapsgeneratorn i Europas största geriatriska universitetssjukvård och kunna erbjuda frontlinjebehandling i stor skala till länets och regionens åldrande befolkning.  

Temat består av cirka 320 medarbetare inom två patientområden, Den Åldrande hjärnan och Den Multisjuka äldre. Slutenvården bedrivs i Huddinge och öppenvården bedrivs både i Solna och Huddinge. Tema Åldrande har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska/koordinator till Svenska Demensregistret vid Tema Åldrande

Karolinska Universitetssjukhuset