medrek.se

logga

Sjuksköterska/flödeskoordinator till Nationellt Respirationscentrum Danderyds sjukhus

Regioner
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Sjuksköterska/flödeskoordinator till Nationellt Respirationscentrum Danderyds sjukhus

Vi söker just nu en engagerad sjuksköterska/flödeskoordinator till Nationellt Respirationscentrum (NRC) på Danderyds sjukhus. Söker du en utvecklande roll inom ett spännande och unikt område? Sök till oss redan idag!

Om tjänsten

Detta är en öppenvårdsmottagning med möjlighet att arbeta med flera arbetsuppgifter och större uppdrag samtidigt. Förutom sedvanlig patientmottagning med läkare och telefonrådgivning, har sjuksköterskor egen sjuksköterskemottagning. På samma sätt som läkare, träffar sjuksköterskor patienterna regelbundet på återbesök för kontroller och byte av trakealkanyler samt ventilationskontroller. En stor och mycket viktig del av sjuksköterskornas arbetsuppgifter utgörs av det specifika och unika uppdraget att tillsammans med undersköterskor utbilda och delegera personliga assistenter samt utbilda vårdpersonal. Återkommande hembesök görs. Utöver sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterskor har du i rollen som flödeskoordinator, tillsammans med sektionschef, en arbetsledande funktion och ansvar för den dagliga samordningen och kommunikationen såväl inom som utanför mottagningen.

Vi erbjuder

Du erbjuds stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter i ett glatt arbetslag där du kan vara med och påverka. Givetvis har vi respekt för din lärandeprocess och planerar den tillsammans med dig. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar. Vi har flextidsavtal och friskvårdbidrag. Därtill har vi tillgång till gym. Goda kommunikationer med buss och med tunnelbana nästan ända fram till huvudentrén, bra cykelvägar och gott om cykelställ. Bilparkering finns.

Om dig

Leg. sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet, gärna med specialistutbildning i intensivvård och/eller anestesi. Meriterande är erfarenhet av trachealkanyler/trakeostomi och andningsstödjande utrustning samt arbete på vårdavdelning och undervisning i någon form. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är nödvändigt. B-körkort är önskvärt. Till rollen som sjuksköterska/flödeskoordinator är tidigare erfarenhet av arbetsledning meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du tycker om att samarbeta, bidra, se möjligheter, ta initiativ och trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Övrigt

Tillsvidare. Deltidstjänstgöring kan diskuteras.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag! 

Om oss

NRC är en del av verksamhetsområdet Anestesi- och Intensivvårdvid vid Danderyds sjukhus. NRC är en öppenvårdsmottagning som vårdar patienter med olika former av nedsatt andningsfunktion. Hit remitteras patienter som har trakeostomi och/eller behandling med andningsstöd i form av bilevel eller hemventilator på grund av underventilation alternativt CPAP vid sömnapnésyndrom. På mottagningen arbetar vi i team där flertalet professioner är representerade; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, medicinsk sekreterare och medicintekniker. Vi bedriver ingen akutverksamhet, men försöker ta emot patienter i den mån det är möjligt vid akut uppkomna besvär avseende trakeostomi och hemventilator.

NRC har ett unikt utbildnings- och delegeringsuppdrag inom Region Stockholm som består i att utbilda personliga assistenter till patienter med trakealkanyl och eventuell behandling med hemventilator, hostmaskin och inhalation via nebulisator. Utbildningen består av både teoretisk och praktisk undervisning. Vi utbildar även sjukvårdspersonal, patienter och anhöriga inom dessa områden. Vi har ett nära samarbete med Neurologklinikens specialinriktade avdelning som vårdar patienter med trakeostomi- och andningsstöd och samverkar med flera enheter såväl inom regionen som utomläns.

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska/flödeskoordinator till Nationellt Respirationscentrum Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB