medrek.se

logo

SIP-Samordnare, Projekt SIP för Vuxna

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-01

Ansök nu

SIP-Samordnare, Projekt SIP för Vuxna

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

I arbetet med Tillsammans för psykisk hälsa har det framkommit ett stort behov av samordnande insatser för vuxna med allvarlig och komplicerad problematik. En SIP-Samordnare i projektform för vuxna. Satsningen på SIP-samordnare är ett led i Norrtälje kommuns arbete med att långsiktigt säkerställa att de vuxna personer mellan 18–65 år som är i behov av hjälp från flera vård- och omsorgsgivare får sina behov tillgodosedda. Ett verktyg för detta är en samordnad individuell plan (SIP). SIP- samordnaren ska skapa bästa möjliga förutsättningar för att de vuxna personer som behöver en samordnad planering med flera insatser från olika instanser ska få det. 

Tycker du att det låter spännande? Varmt välkommen med din ansökan! 

Arbetsbeskrivning

Målsättning med den här projekttjänsten är att främja en likvärdighet för vuxna personer som är i behov av särskilda insatser som utförs av flera olika aktörer. Vi vill med den här rollen kvalitetssäkra samverkan mellan olika aktörer. I uppdraget ingår kontinuerligt att effektivisera insatserna, följa upp och utvärdera arbetet. Att driva ett främjande arbete där vi skapar förutsättningar för delaktighet. För att nå målsättningen med uppdraget innebär det att du bland annat; har övergripande ansvar för att utforma, utbilda, utreda, informera så att samtliga berörda kan få en samlad bild av insatser och åtgärder. Du skapar strukturer, mallar och informationsmaterial som verksamheten kräver. Du omvärlds bevakar information internt och externt. Du utvärderar och utvecklar ständigt ditt arbete och skapar på så sätt bästa tänkbara förutsättningar för att nå mål och tydlighet för den enskilde och övriga aktörer. Som SIP-samordnare ska du:

- Förbereda och kalla till SIP-möten

- Delta i och leda SIP-möten

- Ge konkret stöd i arbetet med SIP på verksamhetsnivå

- Planera och samordna informations- och utbildningsinsatser

- Implementera fungerande rutiner för SIP-arbetet

- Samordna SIP-arbetet inom förvaltningen samt gentemot hälso-och sjukvården

- Säkerställa att avvikelser och brister rapporteras

I Norrtälje kommun finns ett nätverk med SIP-samordnare som har målgrupp Barn och Unga.

Kvalifikationer

Du har socionomutbildning eller annan akademisk examen inom socialt arbete för projekttjänsten och har vana av att hålla i nätverksmöten. Har du erfarenhet av arbete inom socialtjänsten samt erfarenhet och kunskap om samverkan mellan landsting och kommun ser vi det som meriterande för tjänsten. Som person är du kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Att ta egna initiativ är något du trivs med samtidigt som du tycker om och ser fördelar i att samarbeta med andra. För att passa in i rollen som SIP Samordnare, är du ansvarstagande och driver ditt arbete i mål. Som person är du strukturerad, systematisk och har förmågan att lyfta blicken för att se helheten av en process eller en verksamhet. Du kan arbeta självständigt och driva projekt men har också lätt för att skapa relationer och samarbeta. Du är lösningsfokuserad och positiv. Som SIP samordnare har du din tillhörighet på Öppenvårdsenhet, Socialkontoret men du kommer arbeta på uppdrag från olika enheter. Ditt uppdrag kommer rikta sig mot vuxna personer, 18–65 år.

Om arbetsplatsen

SIP-Samordnare kommer att vara strategisk belägna inom Socialkontoret, Öppenvård. Enheten Öppenvård, Socialkontoret, Norrtälje kommun består av 4 team: Mini Maria mottagning, Familjeteam, Team Vuxen och SIP- Samordning. Öppenvården rymmer olika uppdrag så som Familjebehandling, Barn och unga 0–18 år, Unga vuxna och vuxna personer med skadligt bruk och beroende samt psykosocial problematik och SIP-samordning för både barn och vuxna. För det dagliga stödet och arbetsledning har vi 2 gruppledare inom Öppenvården.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Anställningsform

Tjänsten är en Projektanställning, på 1 år. 

Heltid.

Tidsbegränsad anställning

Tillträde datum: Snarast som möjligt.  

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-03-01

Sista ansökningsdag:

2023-04-01

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Svjetlana Miletic, svjetlana.miletic@norrtalje.se, 0176-715 19

Gruppledare

Anna Ohlberger, Anna.Ohlberger@norrtalje.se, 0176-714 19

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
SIP-Samordnare, Projekt SIP för Vuxna

Norrtälje kommun