medrek.se

logo

Samordnare Våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Samordnare Våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vill du arbeta i Stockholms läns tryggaste kommun, Norrtälje?

Är du en av Sveriges duktigaste samordnare och brinner för att samverka på en kommunövergripande nivå och vill arbeta hos oss på Trygg i Norrtälje kommun? Vi är ett gäng som har kul på jobbet, gillar ett högt tempo och är mycket målfokuserade med högt i tak. Låter det intressant? Då kan just du vara personen vi söker!

Norrtälje kommuns politiska vision och mål är tydliga när det gäller barn och ungas uppväxtvillkor, tidiga insatser, delaktighet och att bli Sveriges tryggaste kommun 2030. Norrtälje kommun förstärker nu utvecklingsarbetet med VINR, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS med en samordnartjänst.

Arbetsbeskrivning

I rollen som samordnare kommer du ha ett övergripande samordningsansvar för VINR, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS. Du engagerar alla kommunens förvaltningar i ett strategiskt och övergripande arbete, vidareutvecklar den befintliga samverkan mellan olika avdelningar och myndigheter, utbildar personal och kommunicerar till våra invånare vilka resurser som finns tillgängliga. Du blir den samordnande länken i det redan upparbetade nätverk som finns tillgängligt i Norrtälje kommun.

Du bevakar och följer upp den kommunövergripande VINR- strategin, är sakkunnig och stöttar politiker med aktuell information både internt och externt, lokalt, regionalt och nationellt.

Du är delaktig i revidering och uppföljning av vägledande och standardiserade dokument på kvinnofridsområdet. Du stöttar personal att implementera kommunövergripande handlingsplaner på kvinnofridsområdet via mål, indikatorer samt aktiviteter i styr- och ledningssystem.

I arbetet ingår att samordna kommunövergripande nätverk/arbetsgrupper, resultatuppföljningar från de olika förvaltningarna samt att samordna kommunövergripande utbildningar för politiker, förvaltningsledningar, övriga chefer samt operativa tjänstepersoner.

Som samordnare kommer du i samverkan med övriga medarbetare på Trygg i Norrtälje kommun vidareutveckla det påbörjade arbetet med sexuell exploatering, prostitution och människohandel samt sugardejting.

Inom ramen för det förebyggande arbetet med ANDTS, ingår att följa upp pågående arbete inom Norrtälje kommun samt att ha en löpande omvärldsbevakning inom området. Du samverkar tillsammans med elevhälsan och följer regelbundet upp skolornas ANDTS antagna riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenheter av arbete med VINR, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS

 • Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning

 • Du har aktuell kunskap inom forskningsfältet mäns våld mot kvinnor och VINR samt hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS

 • Dokumenterad god vana och kunskap i att utbilda och föreläsa

Som person är du bra på att skapa goda relationer och att samarbeta med förvaltningar, myndigheter, polisen och övriga i samhället. Du har mycket god förmåga att bemöta olika människor i olika situationer och miljöer. Du kan prioritera, strukturera, arbeta självständigt och ta ansvar för dina beslut. Du är målinriktad och har en stor vilja att samverka med andra för att nå utsatta mål.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Om arbetsplatsen

Trygg i Norrtälje kommun är en enhet placerad i kommunstyrelsekontorets stab för att leda det kommunövergripande förebyggande trygghetsarbetet. Fokus ligger på det brottsförebyggande arbetet och folkhälsofrågor. Hos oss finns det redan en etablerad, effektiv och framgångsrik struktur för arbetet.

Trygg i Norrtälje kommun leder aktiviteter och insatser och ser till att de genomförs, kvalitetssäkras och utvärderas. Det gäller såväl planering i offentliga miljöer, folkhälsa, föräldrastöd, ANDTS - arbete, brottsförebyggande, VINR, utbildningar, medborgardialoger och strategiarbete.

Trygg i Norrtälje kommuns mål är att minska användandet av alkohol, narkotika, tobak, doping och spel, minska brottsligheten och öka tryggheten för invånare.

Norrtälje kommun växer och trygghetsarbetet är en viktig och naturlig del av samhällsplaneringen för våra invånare.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Tillträde under våren 2023

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2023-02-28

Sista ansökningsdag:

2023-03-28

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Chef Trygg i Norrtälje kommun

Marita Bertilsson, marita.bertilsson@norrtalje.se, marita.bertilsson@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Samordnare Våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck och ANDTS

Norrtälje kommun