medrek.se

logo

Resurssjuksköterska

Ansök nu

Resurssjuksköterska

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hälso- och sjukvårdens bemanningsenhet 

Visby lasarett är Gotlands enda sjukhus och innehåller enheter för både akut- och planerad vård såsom akutmottagning samt specialiteter inom medicin, kirurgi, kardiologi, infektion, ögon, öron, barn, förlossning, gyn, ortopedi, onkologi, röntgen, operation och intensivvård. Även psykiatri tillhör lasarettets utbud, men ligger geografiskt skilt från lasarettet i egna lokaler. Våra medarbetare har ett brett arbetsområde, med stora möjligheter till lärande och ständig utveckling, då Visby lasarett som öns enda akutsjukhus hanterar öns alla patienter.

Hälso- och sjukvårdens bemanningsenhet har i huvudsakligt uppdrag att bemanna korttidsvakanser på flertalet enheter inom sjukvården. Vi söker nu sjuksköterskor för tillsvidareanställning i bemanningsenhetens resursteam – det interna ”bemanningsföretaget” där du är anställd av Region Gotland och har samma trygghet och förmåner som övriga medarbetare. Resursteamets syfte är att bistå sjukvårdens enheter med personalresurser vid vakanser hos ordinarie personal.

Dina arbetsuppgifter

Resursteamet består av sjuksköterskor, undersköterskor och vårdnära service som arbetar enhetsöverskridande över Visby lasaretts flesta enheter. Du blir allt snabbare delaktig i arbetet när du återkommer till enheter du tidigare bemannat och du får goda möjligheter att utveckla din kompetens till att bli en specialiserad generalist genom att arbeta inom många områden och möta en stor variation av patienter.

Som sjuksköterska i resursteamet förväntas du ha en bred kunskapsbas och vara trygg i din sjuksköterskeprofession och utifrån det ha en mycket hög flexibilitet i var du utför arbete. Arbetet präglas av ständiga bedömningar och prioriteringar utifrån patientens medicinska tillstånd, där du ansvarar för god och säker omvårdnad i livets alla skeden och situationer beroende av individens vårdbehov. Du administrerar läkemedel, utför medicintekniska arbetsuppgifter, samverkar med övriga professioner i teamet, planerar och utvärderar patientens vård samt deltar i samordningen för hela vårdprocessen. Vi använder patientjournalsystemet TakeCare. 

Tjänsten innebär, efter genomförd gedigen introduktion, snabba byten mellan våra enheter, för att flexibelt kunna bemanna hela akutvårdskedjan och för att du ska behålla din kompetens på samtliga enheter. Vi har egna APT, men du deltar också i aktiviteter på de enheter du arbetar på. I tjänsten ingår att arbeta vardagar, kvällar, nätter samt helger utefter de arbetstider som finns i verksamheterna. Önskeschema inom gällande arbetstidsregler tillämpas. Villkor för anställningen regleras i Allmänna bestämmelser med tillägg av bilaga D.

Som anställd inom resursteamet kommer du förutom din grundlön att erbjudas ett stegvis lönetillägg utifrån din bemanningsbredd. Del av arbetstid läggs på kompetensutveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med dokumenterad arbetslivserfarenhet inom akut sjukvård. Meriterande är erfarenhet av arbete inom akutsjukvårdens olika specialiteter som medicin, kirurgi, ortopedi, infektion, kardiologi, onkologi, barnsjukvård, akutmottagning och intensivvård. Meriterande är även specialistsjuksköterskeutbildning inom någon av nämnda områden.

Trivs du med många sociala kontakter och stor variation i ditt arbete? Vill du kunna påverka dina arbetstider och din lön? Vill du ha balans mellan jobb och fritid och samtidigt tillhöra ett team med chef och kollegor? Då kommer du att trivas i resursteamet.

Eftersom du kommer att bemanna olika enheter, är det en förutsättning att du sätter ett värde i flexibilitet, variation och omväxling. Arbetspassen spenderas ofta i nära samarbete med kollegor i ansträngda situationer. Därför vill vi att du har god förmåga att både tempoväxla och bygga goda relationer till dina kollegor. Du är flexibel och har lätt att förhålla dig till nya kollegor och ändrade förutsättningar, du har en god förmåga att anpassa dina beteenden efter vad situationen kräver. Du tar ansvar för de arbetsuppgifter du tilldelas och följer upp ditt arbete. Du har lätt för att lära, både teoretiskt och praktiskt och du ser nya situationer som en positiv utmaning. Du har ett professionellt förhållningssätt och förmåga att prioritera även i stressade situationer. Du behöver ha förmåga att själv söka information, hålla dig uppdaterad och arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetet innebär höga krav på kommunikation och samspel med patienter, anhöriga, kollegor och vårdgrannar, varför det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, både i tal och skrift, där språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vid intervju ska du kunna visa upp dokumentation på att du får lov att arbeta i Sverige, giltiga underlag är pass eller personbevis alternativt arbetstillstånd för medborgare utanför EU. Personbevis kan enkelt beställas via e-tjänst, länk till skatteverket. Vid tillsättning av tjänst begärs alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan görs av arbetsgivaren.

Urval sker löpande under ansökningsperioden, varmt välkommen med din ansökan!

Om hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för att en hälsofrämjande sjukvård och tandvård tillhandahålls på lika villkor till de som bor och vistas på Gotland. Vi förbättrar människors vardag, varje dag. Tillsammans utvecklar vi hälso- och sjukvården nära patienten. Vi skapar trygghet genom respekt, integritet och tillgänglighet.

Om Region Gotland

Region Gotland är den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Vi är över 6700 engagerade medarbetare som tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

  • Lön: Månadslön + lönetillägg utifrån bemanningsbredd

  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-30

Referensnummer

2023/353

Kontaktperson(er)

Jenny Hult, enhetschef, 0498-268599,jenny.hult@gotland.se

Dela detta jobb

logo
Resurssjuksköterska

Region Gotland