medrek.se

REMEO växer och söker omvårdnadschefer till en ny, decentraliserad vårdorganisation!

Företag REMEO
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-24

Ansök nu

REMEO växer och söker omvårdnadschefer till en ny, decentraliserad vårdorganisation!

Om oss

I Stora Sköndal vid Drevviken söder om Globen finns sedan sex år REMEO-kliniken, ett nationellt kompetenscentrum för andningsträning och rehabilitering. Vårt vårdkoncept överbryggar gapet mellan traditionell intensivvård, vårdavdelning och hemmiljö. Vi erbjuder våra patienter högkvalificerad vård och rehabilitering utanför den traditionella sjukhusmiljön. Lokalerna har utformats för att bedriva modern sjukvård i en inbjudande, ombonad miljö med möjligheter till träning, utevistelse och samvaro med anhöriga.

Vi söker nu flera omvårdnadschefer som vill vara med och implementera en ny organisation som ska ta REMEO till nästa fas i en spännande utvecklingsresa.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, paramedicinare eller undersköterska med minst några års erfarenhet i yrkesrollen från slutenvård. Om du inte arbetar eller har arbetat på REMEO krävs tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap, för att du ska ha en chans att fungera i den kombinerade rollen som chef/kliniker inom rimlig tid. Som undersköterska krävs tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap även om du arbetar i verksamheten redan idag. Den personliga lämpligheten kommer ha stor betydelse vid urvalet. REMEO är under stark utveckling och vi vill att ledarskapet ska präglas av en positiv anda, stort engagemang och prestigelöshet. Den första tiden i den nya organisationen kommer innebära både möjligheter och utmaningar och för att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, nyfiken och inriktad på att hitta lösningar. Du är lyhörd för patienters och medarbetares behov och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Förmåga att skapa trygghet i en grupp och att reflektera över och ständigt utveckla dig själv och ditt beteende är andra viktiga komponenter.

Dina arbetsuppgifter 

Som omvårdnadschef blir du närmaste chef för ett team om 15-20 undersköterskor eller sjuksköterskor och du rapporterar till en vårdchef i REMEOs ledningsgrupp. Du kommer vara länken mellan dina medarbetare och övriga professioner samt ledningen. Som omvårdnadschef kommer du ha en verksamhetsnära och operativ roll där du både leder och deltar i det kliniska arbetet. Hälften av din tid arbetar du kliniskt med patientansvar och får då möjlighet att vara en god förebild i vardagen tillsammans med dina medarbetare.

Du kommer ha ett nära samarbete med vårdchef och övriga omvårdnadschefer och tillsammans med dem hitta former för att utveckla ledarskapet och verksamheten.

I rollen som omvårdnadschef ingår följande arbetsuppgifter:

  • Motivera och inspirera dina medarbetare och främja trivsel och delaktighet
  • Verka för en god arbetsmiljö och motverka ohälsa och sjukfrånvaro
  • Rekrytera nya medarbetare tillsammans med vårdchef
  • Hålla ihop introduktionen för nya medarbetare
  • Planera och följa upp kompetensutveckling för dina medarbetare
  • Genomföra utvecklings- och lönesamtal, bedöma och lönerevidera i samråd med vårdchef
  • Ansvara för schemaläggning och ledighetsplanering för dina medarbetare
  • Arbeta med rehabilitering och arbetsanpassning
  • Initiera och bidra till ämnen som rör omvårdnadsutveckling

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tvåskift. Arbetstiderna kan se lite olika ut. Planerat tillträdesdatum är i oktober. Vi tillämpar provanställning eller en prövotid för befattningen beroende på om du söker internt eller externt. Vid frågor är du välkommen att kontakta vårdchef, Ann-Sofie Kaiheden, tel. 072-453 56 27.

Din ansökan

Din ansökan med CV skickas till
ann-sofie.kaiheden@remeoclinic.se, skriv ”Omvårdnadschef REMEO” i mejlets ämnesrad.

Vi kommer att påbörja intervjuer fortlöpande under ansökningstiden.

Observera att vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

REMEO växer och söker omvårdnadschefer till en ny, decentraliserad vårdorganisation!

REMEO