medrek.se

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till fritidsaktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

ARBETSUPPGIFTER
Boendestöd är en stödform enligt Socialtjänstlagen. Målgruppen vi arbetar mot är enskilda som bor i ordinärt boende, tillhör LSS personkrets och/eller enskilda med psykiatrisk eller neuropsykiatrisk diagnos. Som omsorgsassistent på boendestöd arbetar du pedagogiskt och motiverande mot den enskilde och målet är att ge den enskilde ett fungerande vardagsliv och ökad självständighet. Arbetet utgår alltid från den enskilde och dennes behov.

I arbetet ingår även att dokumentera och utforma samt att följa upp genomförandeplaner. Arbetet är till stora delar självständigt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom funktionsnedsättning, neuropsykiatri, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du kan exempelvis vara beteendevetare, arbetsterapeut eller behandlingsassistent. Pedagogiskt och motiverande arbete mot målgruppen samt erfarenhet av arbete mot missbruk är meriterande.

Du är lyhörd för andras behov, visar ett gott bemötande, har god samarbetsförmåga och ser förändringar som en utmaning. Goda kunskaper i svenska språket krävs. Det är en fördel om du har data- och dokumentationsvana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Insatsen boendestöd kan exempelvis innefatta:

• Stöd/handledning vid planering, organisering och struktur i vardagliga aktiviteter i hem- och närmiljö
• Stöd/handledning i sociala situationer, exempelvis vid läkarkontakter eller vid kontakt med olika myndigheter

Vi erbjuder ett omväxlande och flexibelt arbete med möjlighet att få vara en del i människors utveckling. Genom olika metoder arbetar omsorgsassistenterna för att stödja personer till självständighet.


ÖVRIGT
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Omsorgsassistent, 100% till Boendestöd

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-25

Ansök nu

Dela detta jobb