medrek.se

Legitimerad läkare till Funktion Akut, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Legitimerad läkare till Funktion Akut, Solna

Funktion Akut har sjukhusövergripande ansvar för akutsjukvården på Karolinska Universitetssjukhuset med verksamheter i både Solna och i Huddinge. Vårt fokus ligger på diagnostisering, behandling och stabilisering av akut insjuknade eller akut försämrade patienter.  

Vi arbetar aktivt och strukturerat mot att nå linjelösa akutmottagningar inom något år, baserat på akutsjukvårdsspecialister inom medicin och omvårdnad, genom nära samarbete med andra specialiteter för att ge patienterna på akutmottagningarna bästa möjliga vård. 

Förutom akutmottagningar har vi akutvårdsavdelningar och intermediärvårdsavdelningar för att kunna möta olika behov av vårdnivå och behandlingsintensitet. Multidisciplinärt teamarbete präglar våra arbetssätt och konstruktivt nytänkande är vårt signum för att skapa en attraktiv arbetsplats för alla som utmanas av att arbeta med akuta och ofta oklara sjukdomstillstånd. Inspirerade av Magnetmodellen erbjuder vi karriärvägar inom sjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning. 

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig vikariat i en dynamisk miljö och kultur som präglas av lärande och utbyte av kunskaper och erfarenheter. Klinisk handledning dygnet runt och återkommande utbildningstillfälle är det något vi erbjuder. I tjänsten ingår handledning under vikariatstiden, som du sedan kan tillgodoräkna dig i framtida ST-tjänstgöring. 

Den 1 maj öppnades Intensivakuten och Funktion Akut Solna fortsätter arbete med övergången till det nya högspecialiserade uppdraget. 

Om tjänsten 

Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Akut har successivt genomfört uppbyggnad av en akutklinik med egna specialistkompetenta akutläkare. Därutöver finns egna ST-läkare och underläkare som bemannar jourlinjer inom akutflödet. 

Legitimerad läkare på Funktionsområde Akut Solna genomför sin huvudplacering inom olika delar av Funktion Akut med störst vikt på akutmottagningstjänstgöring och även tjänstgöring inom akutvårdsavdelningar (AVA och IMA). Klinisk handledning i form av en specialistkompetent kollega som är tillgänglig på plats dygnet runt, ingår även det i tjänsten. Som legitimerad läkare är du även involverad i handledning av läkarstudenter och undervisning inom Funktionsområde Akut Solna.  

Vi söker 

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har erfarenhet av akutsjukvård på akutmottagning. Du har ett stort intresse för att vara delaktig och drivande i utveckling och förankringen av nya specialiteten akutsjukvård samt att du även har förmåga att arbeta inom dygnet runt akutverksamhet. Du är noggrann, har förmåga att agera stabilt även under press samt har förmåga att arbeta strukturerat. 

Kvalifikationer 

Krav: legitimerad läkare med erfarenhet av akutsjukvård på akutmottagning. Meriterande: Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  
2. CV
3.Yrkeslegitimation   
4. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall) 

Välkommen att ansöka!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Monica Skantze 
Chef
monica.skantze@sll.se
076-2828365

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Mikael Nilsson, mikael.nilsson@sll.se

Referensnummer
164259

 

Dela detta jobb

Legitimerad läkare till Funktion Akut, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset