medrek.se

Läkare sökes till Zätagränds hälsocentral

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-31

Ansök nu

Läkare sökes till Zätagränds hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning
Gillar du att trivas både på fritiden och på jobbet?
- Det gör vi! Kom till Zätagränd och bli en i vårt team.

När vi inte bokstavligen är på språng runt Frösöberget under lunchen så är vi nu ett gäng som vill lyfta vår hälsocentral framåt - och vi vill bli fler för att lyfta oss kraftfullt och hållbart! Vi söker dig som är sugen på att få gehör för dina idéer, prova nya arbetssätt och få chans att driva förbättringsarbeten.

Vad är Nära vård för dig? Hos oss och inom Regionen pågår arbete med Nära vård. Hos oss kan du tex skapa dig möjligheten att jobba med ett mindre antal patienter, till förmån för ett utökat patientansvar i hemsjukvård för att skapa trygghet och kontinuitet. Parallellt har regionen flera projekt för utveckling av digital vård med digitala besök och egenmonitorering i hemmet för patienter med bla hypertoni, hjärtsvikt, diabetes och KOL.

2019 fick vi på Zätagränds Hälsocentral det hedervärda priset som Årets Hälsocentral i Region Jämtland Härjedalen. Det var samma år som Östersund också fick priset Årets Stadskärna, och det är precis där i snöhjärtat vi är belägna. Fin kombination tycker vi. Vår hälsocentral har drygt 12 200 patienter, ca 47 medarbetare, två enhetschefer i samledarskap.

Vi medarbetare är specialister och utbildningsläkare inom allmänmedicin inklusive forskningsrepresentation av doktorerade läkare, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Därtill består teamet av rehabkoordinator, arbetsterapeut, sjukgymnaster och psykosocial enhet. I samma hus har vi en välbesökt Familjecentral med barnmorskemottagning, barnhälsovård, socialtjänst samt öppen förskola.

Det centrala läget i stadskärnan njuter vi av. Närheten till många trevliga restauranger för sociala luncher och fina träningsmöjligheter både utomhus och på välutrustat gym bara några hundra meter bort. Storsjön ligger bara ett stenkast bort med möjlighet till fina löprundor, cykelturer eller långfärdsskridskor och skidor på vintern. Här värdesätts personalens friskvård. Kom med oss!

Arbetsbeskrivning
Arbetet hos oss som specialist i allmänmedicin, eller utbildningsläkare i slutet av din utbildning, innebär just det du vill ha ut av den allmänmedicinska specialiteten; mottagningsbesök, hembesök, läkemedelsgenomgångar och kvalificerade telefon- och digitala besök. Vi har regelbundna läkarmöten och regionen har ett mycket bra upplägg för regelbundna fortbildningsdagar fem gånger per år. Dessa dagar är kunskapsrika men som också skapar en stark allmänmedicinsk gemenskap i regionen. Det är också inom Region Jämtland Härjedalen, i Åre, som årets Allmänmedicinska konferens är anordnad av SFAM! Just nu är vi 4, på väg till 5, ST-läkare på hälsocentralen.

Vi är mycket engagerade och vill utveckla vår arbetsplats och nya arbetssätt. Vi har ansvar för tre särskilda boenden och ett samarbete med kommunens sjuksköterskor. Kommunsamarbetet sker också elektroniskt genom LINK vilket man kan kommunicera med andra enheter såsom sjukhuset. Vi arbetar i fasta team där en distriktssköterska är ansvarig för samma område som du, vilket underlättar arbetet. Inom ramen för din anställning ingår sidouppdrag som till exempel ansvar för särskilt boende, mödravårds- och barnavårdscentral samt handledning av kandidater och utbildningsläkare utifrån dina intresseområden och utvecklingspotential. Enstaka beredskapsjourer ingår i arbetet.

Vi vill att du ska trivas både på jobbet och fritiden. Har lägger vi stor vikt på hållbar arbetsmiljö, du avslutar dagen i tid, bra sammanhållning och stämning. Vår hälsocentral kännetecknas av öppenhet, och hjälpsamhet kollegor emellan i alla yrkesgrupper, du är aldrig ensam.

Den centrala placeringen, omgivningarna och närheten goda möjligheter till gemenskap, motion och trevnad. Vi vill att du ska trivas hos oss, och hänga med oss i framtiden.

Kvalifikationer
Vi söker er som är specialister i allmänmedicin eller utbildningsläkare i senare delen, som vill vara del i vårt härliga gäng och hänga på en utveckling till framtidens hälsocentral.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter
Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Namn: Sofie Spelés
Enhetschef
Telefon: 063–142189
Email: sofie.speles@regionjh.se
Fackliga kontaktpersoner
Namn: Annika Östling
Läkarföreningen
Telefon:
Email: annika.ostling@regionjh.se

Ansökan
Referensnummer: Persr/297/2021
Sista ansökningsdag: 2021-08-31

Dela detta jobb

Läkare sökes till Zätagränds hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård