medrek.se

logga

Kurator till Nya Rydskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-03

Ansök nu

Kurator till Nya Rydskolan

Om arbetsplatsen

Nya Rydsskolan är en F-6 skola med 300 elever. Vi är en internationell skola då många elever har annat modersmål än svenska. Vi ser vår mångfald som en styrka som berikar och inspirerar. Nya Rydsskolans vision: vi rustar eleverna idag för framtidens behov!

Vi arbetar för maximalt lärande, likvärdiga förutsättningar samt lust och engagemang. Vi arbetar även för att ge eleverna goda kunskaper och framtidstro där elevernas språkutveckling är ett av våra prioriterade arbetsområden. Våra ledord trygghet, kunskap och framtidstro genomsyrar den dagliga verksamheten.

Vi ser föräldrasamverkan som en viktig del för att eleverna ska lyckas i framtiden. Vi har även strukturerad rastverksamhet och fadderverksamhet. Vi samarbetar, hjälps åt och lär av varandra. Vi har förståelse för våra elevers utmaningar och vet att vi är en del av något större varje dag när vi möter våra barn.

Vårt kvalitetsarbete på Nya Rydsskolan har gett resultat då vi 2019 fick ett Erkännande av SIQ för framgångsrik verksamhetsutveckling genom kvalitetsutmärkelsen ”Bättre Skola 2019”.  

Arbetsbeskrivning

Som kurator arbetar du för att se eleven i hela sitt sammanhang. Du arbetar för att undanröja hinder för lärande och bidra till elevernas utveckling och hälsa genom din psykosociala kompetens. I uppdraget ingår att genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.

I din roll som kurator arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Du medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier.

Utöver det elevnära arbetet samverkar du med verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du finns även som stöd för skolans personal genom att bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.

Som skolkurator deltar du i professionsnätverk som hålls av samordnande kurator. Du erbjuds fortbildning i form av handledning och medverkan på elevhälsokonferenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig har beteendevetenskaplig examen med erfarenhet av socialt arbete mot barn och ungdomar. Du har kunskap om samtalsmetodik och vägledande samtal och kunskap om styrdokument, lagstiftning och riktlinjer i enlighet med socialt arbete i skolmiljön. Vi ser gärna att du har socionomexamen och har läst socialrätt på högskolenivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som kurator i skolan. Du kan uttrycka dig tydligt i svenska i tal och skrift då du kommer arbeta med samtalet som verktyg och dokumentera. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare. Vi ser att du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor, arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7433

Dela detta jobb

logga
Kurator till Nya Rydskolan

Linköpings kommun