medrek.se

Utbildningsförvaltningen, Fritids/Skola, Kyrkhults fritids/skola

Kuratorstjänst

Vi söker kurator till två av våra skolor - Kyrkhults skola och Nordenbergsskolan

Kyrkhults skola
Kyrkhults skola har elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i en fantastisk miljö med närhet till skog och sjö.

Nordenbergsskolan
Nordenbergsskolan är kommunens gymnasieskola med en mångfald av program och verksamheter. Skolan präglas av hög trivsel och god samverkan både inom skolan och med externa aktörer, exempelvis inom våra idrottsutbildningar, Teknikcollege, Ung Företagsamhet samt nyligen uppstart av Amnestyskola. 

Läs mer på www.nordenbergsskolan.se  

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är att tillsammans med rektor och övrig elevhälsopersonal planera och genomföra uppdrag på skol- grupp- och individnivå. Ditt främsta uppdrag är att arbeta förebyggande och främjande kring elevernas lärande och utveckling. Du tillför psykosocialkompetens till det pedagogiska arbetet som sker i skolan. Du arbetar med sociala frågeställningar kring elever, grupper och vårdnadshavare. Ditt arbete sker i nära samarbete med lärare, skolledning och elevhälsa samt externa aktörer såsom socialtjänst, första linjen/BUP och Habilitering.
Som skolkurator har du möjlighet att träffa dina kuratorskollegor vid regelbundna träffar samt i gemensam handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller likvärdig beteendevetenskaplig högskoleutbildning. God förmåga att kommunicera i tal och skrift är ett krav. Erfarenhet av konsulterande och stödjande samtal med barn och vuxna är meriterande. 

Personliga egenskaper

Som person har du ett genuint intresse av att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser eleven ur ett helhetsperspektiv, är lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra aktörer. Du har förmåga att arbeta med klasser och grupper utifrån ett förebyggande och hälsofrämjande perspektiv.

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Jämställdhet och mångfald
Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande. Vi är övertygade om att mångfald ger mervärde och eftersträvar att återspegla den mångfald som finns i samhället.

Ett hållbart arbetsliv
Olofströms kommun har ett hälsofrämjande förhållningssätt, det vill säga att vi lägger tyngdpunkten på möjligheterna, det friska och det som fungerar bra. Det hälsofrämjande förhållningssättet genomsyrar både ledarskap och medarbetarkap där arbetsklimatet uppmuntrar en kommunikation som är öppen och tydlig.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kurator

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Dela detta jobb