medrek.se

logga

Kock/Dietist på äldreboende i Åkersberga

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-22

Ansök nu

Kock/Dietist på äldreboende i Åkersberga

A&O är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner, har ca 1 600 vårdplatser och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg. A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet.

Vi söker nu en kock till vår verksamhet Enebacken i Österåkers kommun.

Enebacken ligger vackert i utkanten av Åkersberga med ett villaområde på ena sidan och åkerlandskap och skog på andra sidan. Verksamheten har 108 platser fördelade på tre våningsplan. På entréplanet finns två avdelningar avsedda för korttids- och växelvård. Två avdelningar på plan 3 finns för personer med stort omvårdnadsbehov och resterande avdelningar för personer med demenssjukdom.

Arbetsbeskrivning:

Verksamheten tillhandahåller heldygnskost och de boende ska erbjudas en stimulerande måltidsmiljö. Då Enebacken inte har ett eget tillagningskök så innefattar tjänsten som kock hos att ansvara för planering och beställning av råvaror, varumottagning och att utveckla enhetens menyer. Maten tas från Dafgård. Du ska kunna handleda, utbilda medarbetarna inom kost och nutrition. Du ansvarar för att våra boende ska få en god matupplevelse. Du inspirerar till måltidsglädje

Du är en del i det tvärprofessionella teamet runt den boende. Samverkar med sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och omvårdnadspersonal. Du samarbetar med kostombud och håller i kostombudsmöten på enheten.

I arbetsrollen ingår även att utföra egenkontroller och följa upp samt svinnhantering. Du ansvarar för regelverken kring mathantering och att hygienkrav följs. Du kommer även att ha ett budgetansvar.

Du ska driva utvecklingen framåt både för verksamheten och dig själv och du jobbar aktivt med att söka lösningar på uppkomna problem och att förbättra arbetssättet.

Egenskaper:

Som person har du ett stort engagemang för ditt arbete och brinner för att våra boende ska få en god målidsupplevelse. Du är serviceinriktad och har ett gott bemötande och gör gärna det lilla extra. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du som söker kan arbeta självständigt och effektivt.

Datorvana, kunskap om köksekonomi, och kunskap om hur man tar hand om mat på bästa sätt för att minska svinn är också viktigt.

Vi ser maten och måltidsupplevelsen som en av de viktigaste aspekterna för våra boende och där kommer du som kock att bidra till livskvaliteten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:
• Utbildning och erfarenhet från storkök och gärna från kök inom äldreomsorg
• Förståelse för äldres önskemål och behov
• Kunskap om egenkontroll i kök
• God förmåga att följa skrivna instruktioner
• God svenska i tal och skrift

Du har tillräckliga IT-kunskaper för att kunna de vanligaste programmen och har du erfarenhet av inköp eller hållbarhetsfrågor i köket är det meriterande.

Meriter:

Erfarenhet från äldreomsorgen är meriterande

Övrigt:

Arbetstid/Varaktighet: 100% Dagtid, Tillsvidare, provanställning tillämpas.

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lön enligt överenskommelse

Alla anställningar inom företaget omfattas av kollektivavtal.

Intervjuer kan ske fortlöpande och tjänster kan tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor angående anställning på Enebacken kontakta: Verksamhetschef, Mari Melin Mail: mari.melin@ansvarochomsorg.se Telefon: 076 181 03 20

Dela detta jobb

logga
Kock/Dietist på äldreboende i Åkersberga

A&O Ansvar och Omsorg