medrek.se

Klinisk expert- inom intensivvård

Regioner
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Klinisk expert- inom intensivvård

Är du specialistsjuksköterska med examen inom intensivvård och vill arbeta som Klinisk expert med fokus på handledning och stöd i det kliniska arbetet, så är detta rätt uppdrag för dig.

Intensivvården på Karolinska Universitetssjukhuset är unik i sitt slag – på Huddinge vårdas patienter med avancerade hepatologiska, hematologiska, och cardiologiska tillstånd samt komplicerade infektionstillstånd.  Vi vårdar även ett stort flöde av patienter som har genomgått övre gastrokirurgi, hanterar hela Stockholms akuta ÖNH-flöde samt vårdar barn med behov av intensivvård med inriktning efter levertransplantation. Vi är ett av Sveriges två centra för levertransplantationer och har uppdraget att bedriva Nationell Högspecialiserad vård.

Om uppdraget
Som klinisk expert arbetar du bland annat med att:

 • Stärka och stödja omvårdnadspersonalen i dess kliniska arbete.
 • Vara aktivt uppsökande i den kliniska vården.
 • Introducera nya procedurer och behandlingar för nyanställda.
 • Planera och hålla i fortbildning.

Du kommer ha nära samarbete med våra utbildningsledare, utvecklingsteam och biträdande universitetssjuksköterska.

Klinisk tjänstgöring 20% och 80% till uppdraget. Uppdraget gäller under 9 månader av året, kliniskt arbete under sommar enligt aktuell enhets schemariktlinjer. Uppföljning och utvärdering av uppdraget kommer att ske regelbundet.

Uppdraget är på två år med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder

 • En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap – hos oss blir du en del av ett inkluderande och omtänksamt team.
 • Personlig introduktion anpassad efter dina individuella kunskaper och behov.
 • Tydliga utvecklingsmöjligheter, som synliggörs med hjälp av vår kompetensstege.
 • Möjlighet att arbeta med högkvalitativ och innovativ vård i framkant.

Tycker du att uppdraget låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Vi söker
Dig som har erfarenhet och intresse av att coacha och utveckla andra. Du är trygg i din yrkesroll som intensivvårdssjuksköterska och har förmågan att lyssna och vara lyhörd. Genom ditt förhållningssätt skapar, inspirerar och bidrar du till engagemang samt delaktighet hos kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 •  Lägst kompetensnivå steg 4 i Region Stockholms kompetenstege för sjuksköterskor.
 •  Magisterexamen inom relevant område för denna tjänst.
 •  Handledarutbildning minst 7,5 hp.
 •  Kliniskt minimikrav: 5–7 års klinisk erfarenhet

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att jobbat med handledning/utbildning.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
 2. Personligt brev
  - Yrkeslegitimation
  - Bevis om specialistkompetens
  - Utbildningsbevis


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Klinisk expert- inom intensivvård

Karolinska Universitetssjukhuset