medrek.se

Viksjö Gård Behandlingshem tar emot 11 ungdomar, både pojkar och flickor mellan 14-20 år, med psykisk och psykosocial problematik. Behandlingshemmet ligger i en vacker herrgårdsmiljö strax utanför Jakobsberg i norra Stockholm. 

- Vill du arbeta i ett dynamiskt klimat med en arbetsgrupp som består av flera psykologer och socionomer, där det terapeutiska sammanhanget präglas av hög kompetens? 
* Är du beredd att bidra till att svårt utsatta ungdomar får möjlighet att växa och utvecklas för att börja tro på sig själva? 
* Är du en lagspelare som sporras av kollegial dialog i ett välfungerande teamarbete? 

Om du svarat ja på ovanstående frågor, och är leg psykolog eller socionom med steg 1 vidareutbildning, så kan du vara den vi söker! 

Har du dessutom erfarenhet av traumabehandling och/ eller terapiformen EMDR så är det meriterande.

I din arbetsroll ansvarar du för det individualterapeutiska arbetet i ett team kring ungdomen som består av tre behandlare ( ärendeansvarig, familjeterapeut och individualterapeut). Där utför du tillsammans med ungdomen individuellt anpassad psykodynamisk inriktad terapi. Du arbetar också med ytterligare en individualterapeut på behandlingshemmet.

All personal på behandlingshemmet (individualterapeuter, familjeterapeuter, ärendeansvariga), arbetar dessutom med miljöterapi, där du också kommer att ingå i ett större team om fem personer. Den miljöterapeutiska rollen innebär att du jobbar tillsammans med ungdomarna i grupp och är en av fem terapeuter som med ungdomarna arbetar efter ett dagsschema. För ungdomarna handlar miljöterapi om att lära känna sig själva i relation till andra. Stor vikt läggs vid terapeutens förmåga att upprätthålla ramar, att använda sig av spegling och att mentalisera i stunden med både kollegor och ungdomar. Tidigare erfarenhet av miljöterapi är meriterande. 
Vi använder oss av Infosoc journalsystem för att dokumentera behandlingen. 

Du kommer delta i behandlingskonferenser och få tillgång till både extern och intern handledning.

För att hålla en hög kompetensnivå under dygnets alla timmar arbetar alla terapeuter hos oss på ett rullande fyraveckorsschema med arbete dagtid, kvällstid, helger och sovande jour (ca fyra nätter per 4 veckor).
Vi ser gärna att du har körkort.
Tjänsten kräver ett aktuellt utdrag ur både misstankeregister och belastningsregister för arbete på HVB-hem. Du ansöker om sådana utdrag via www.rikspolisstyrelsen.se

En bärande tanke på Viksjö Gård är att personalen ska vara välutbildad. Grundläggande kvalifikationskrav för att arbeta som behandlare på Viksjö Gård Behandlingshem är leg. psykolog, socionom eller likvärdig utbildning. Vi har även personal med terapeutisk vidareutbildning med steg 1 och pedagog. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet när vi rekryterar ny personal. På Viksjö Gård Behandlingshem har vi 11 platser, dessutom har vi möjlighet till akuta placeringar. Vi tar emot ungdomar, både pojkar och flickor, mellan 14-20 år med psykiska och psykosociala problem. Ej missbruk och kriminalitet. Vi ser gärna att ungdomarna har egen motivation att arbeta med sina problem eftersom behandlingshemmet är helt öppet och vårt arbete bygger på överenskommelser och samarbete. Vi tar emot ungdomar för vård enligt SoL men även LVU.

Ersättning:
Vi tillämpar 2 extra semesterdagar utöver gällande kollektivavtal. Vi har friskvårdsersättning med 4000:- per år.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst med provanställning. 

Information om tjänsten lämnas av:
Lena Lundström, enhetschef på Behandlingshemmet;
lena.lundstrom@viksjogard.se 
Telefon: 073 - 501 23 84. 

Du kan även besöka vår hemsida på www.viksjogard.se.  

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande.  
Ansökan: Snarast 

Individualterapeut / Miljöterapeut

Företag Viksjö Gård AB
Regioner
Utgår

2019-09-14

Ansök nu

Dela detta jobb