medrek.se

logga

Gruppledare till Socialpsykiatrin

Regioner
Utgår

2021-08-11

Ansök nu

Gruppledare till Socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Råd & Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av Social- och omsorgsnämnden. Råd & Stöd har ca 550 medarbetare och inom socialpsykiatrin arbetar ca 250 medarbetare med olika yrkesbakgrund vilket bidrar till att det finns en bred kompetens inom området. Målgruppen är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns boenden med särskild service, personligt ombud, träningsboende och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården.

Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu 1 gruppledare. 

I ditt nya uppdrag kommer du att tillhöra ett ledningsteam där du och din kollega arbetar tillsammans med verksamhetschefen. Inom Råd & Stöd har vi kontorsflextid där utgångspunkten är arbetstid mellan kl. 08:00-17:00. 

Arbetsbeskrivning

Som gruppledare innebär arbetet att du får ett självständigt ansvar att samordna, leda och fördela det dagliga arbetet. Du kommer ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet. I uppdraget ingår att medverka vid rekrytering av personal, hantera schemaläggning och vikarietäckning samt ha ett kvalitets- och utvärderingsansvar. Du kommer vidare att ansvara för uppföljning av verksamhetens dokumentation. Utöver en ledarroll för verksamhetens medarbetare ingår även övergripande ansvar för att samordna klienternas insatser samt samverka med Regionen, socialtjänst mfl. Du är närmast underställd verksamhetschef. Du kommer samverka med övriga gruppledare och kommer ha stöd i ditt uppdrag av ekonom, HR-konsult, verksamhetsutvecklare och administratör.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen 180 hp som socionom, beteendevetare, arbetsterapeut, sjuksköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha kunskap om aktuell lagstiftning SoL, LSS och HSL samt erfarenhet av arbetsledning och intresse för att arbeta med kvalitets- och utvecklingsfrågor. Meriterande är om du har erfarenhet av målgrupperna neuropsykiatri/psykiatri och missbruk.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt och skiljer på det personliga och det professionella. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett smidigt och lyhört sätt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt uppnå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet i verksamheten. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar, planerar, organiserar och driver dina processer vidare. Du handlar i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument.

Körkort för manuell växlelåda är ett krav.

Information om tjänsten

Tillträde: September eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7384

Dela detta jobb

logga
Gruppledare till Socialpsykiatrin

Linköpings kommun