medrek.se

logo

Gruppledare till Familjehems- och Insatsenheten

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Gruppledare till Familjehems- och Insatsenheten

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Vår kommun växer och nu söker vi en ny gruppledare till Familjehems- och Insatsenheten.

Idag erbjuder vi för våra anställda: 

 • möjlighet till distansarbete

 • systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i 

 • helt digitaliserat kvalitetsledningssystem

 • administrativt stöd

 • möjlighet att semesterväxla

 • friskvårdsbidrag

Norrtäje kommun tillhör även Yrkesresan som en strukturerad introduktion och kontinuerlig kompetensutveckling för medarbetare och chefer inom socialtjänsten.

Arbetsbeskrivning

Som gruppledare på Insatsgruppen har du spetskompetens inom ditt kompetensområde och du kommer i din roll fördela och leda det dagliga arbetet. Du handleder och finns tillgänglig för metodstöd till medarbetare. Du har ett ansvar att tillsammans med enhetschef omvärldsbevaka samt driva metod- och utvecklingsfrågor utifrån ett operativt perspektiv. Du är delaktig i enhetens förbättringsarbete genom att vidareutveckla medarbetarnas kunskapsområden. Du arbetar också med att hitta sätt att öka rättsäkerheten och kvaliteten på de bedömningar, utredningar och insatser som avdelningen erbjuder för att säkerställa att rätt barn får rätt insats i rätt tid. 

Som gruppledare handlägger du ibland ärenden tillsammans med socialsekreterare samt ansvarar för introduktion av nya medarbetare. 


I Insatsgruppen innebär arbetet på en konkret nivå att:

 • följa upp familjehemsplaceringar, HVB-placeringar samt beviljade insatser i form av kontaktfamilj/kontaktperson

 • utreda barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety

 • ta emot, göra förhandsbedömningar och fatta beslut i ärenden där barn ev. är i behov av skydd eller stöd

 • skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare

 • utreda och genomföra vårdnadsöverflyttningar

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är även ett krav att du har utbildning i BBIC och Signs of Safety samt att du har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Du har även lång erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning och är väl insatt i sociallagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra risk och skyddsbedömningar. Vidare har du en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Har du tidigare ledarerfarenhet inom socialt arbete och en lärandeorganisation är detta en merit.

Du gillar att samarbeta med andra och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen. Vi behöver ditt positiva driv och engagemang. Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare. Vi tror att med tillit kan vi utvecklas och lägger stor vikt vid att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

 • Du tar initiativ och ser möjligheter

 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift

 • Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus

 • Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Körkort är ett krav. 

Anställningsform: Heltid. Tillträde efter överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat: 2023-03-13

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Typ: Socialt arbete

Tjänst: Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ort: Norrtälje

Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Gruppledare till Familjehems- och Insatsenheten

Norrtälje kommun