medrek.se

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Regioner
Utgår

2021-08-29

Ansök nu

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Socialförvaltningen, Hemvård, Rehab

Beskrivning

Socialförvaltningen i Olofström söker en fysioterapeut eller sjukgymnast till ordinärt boende!

Vi söker dig som vill arbeta med oss i rehabgruppen. Tillsammans ansvarar idag fyra fysioterapeuter/sjukgymnaster för ordinärt boende, särskilt boenden, korttidsboende samt funktionsstöd. Rehabgruppen består av idag av fyra fysioterapeuter/sjukgymnaster, sex arbetsterapeuter och två rehabassistenter. Du kommer bli den femte fysioterapeuten/sjukgymnasten i teamet och eventuell omorganisering i teamet kan ske beroende på vilka erfarenheter och önskemål om placering du har.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast erbjuder du fysioterapeutiska/ sjukgymnastiska interventioner för vårdtagare som har svårighet att ta sig utanför sin bostad. Målet är att tillsammans med individen möjliggöra en så god hälsa och livskvalité som möjligt.
Du ansvarar för bedömning och behandling av nedsatt funktionsförmåga, samordnar, genomför och utvärderar rehabiliteringsinsatser samt instruerar och handleder anhöriga och omvårdnadspersonal. Förskrivning av förflyttnings- och gånghjälpmedel ingår i arbetet. Du samarbetar i team kring vårdtagaren tillsammans med andra professioner så som arbetsterapeuter, rehabassistenter, enhetschefer, undersköterskor, sjuksköterskor och biståndshandläggare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast gärna med erfarenhet från arbete inom kommunal hälso- och sjukvård. Ett gott och respektfullt bemötande samt en god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas väl i arbetet. Du planerar och organiserar din arbetsdag självständigt vilket ställer krav på flexibilitet och initiativförmåga. Vi ser gärna att du har kunskaper inom förflyttningsteknik, ortopedi, neurologi och geriatrik. Du har vana vid och intresse av att instruera och handleda grupper. Du har goda kunskaper i svenska och eftersom dokumentationen sker i ProCapita eller HSL Lifecare vilket vi kommer att gå över till under 2022, så får du gärna ha vana av att arbeta i dessa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Jämställdhet och mångfald
Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande. Vi är övertygade om att mångfald ger mervärde och eftersträvar att återspegla den mångfald som finns i samhället.

Ett hållbart arbetsliv
Olofströms kommun har ett hälsofrämjande förhållningssätt, det vill säga att vi lägger tyngdpunkten på möjligheterna, det friska och det som fungerar bra. Det hälsofrämjande förhållningssättet genomsyrar både ledarskap och medarbetarkap där arbetsklimatet uppmuntrar en kommunikation som är öppen och tydlig.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

 

     Tillsvidareanställning

Anställningsform

 

     Heltid

Antal lediga befattningar

 

     1

Sysselsättningsgrad

 

     100%

Ort

 

     Olofström

Land

 

     Sverige

Referensnummer

 

     2021/87

Kontakt

 

     Monica Henmyr, 0454-93082
     Ingela Colleen, 0454-93173

Facklig företrädare

 

     Malvina Ohliv, 0454-93009

Publicerat

 

     2021-06-08

Sista ansökningsdag

 

     2021-08-29

 

Dela detta jobb

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Olofströms kommun - Socialförvaltningen